AYM eski Başkanı: Cumhurbaşkanı, yaptığı andın zaman zaman dışına çıkıyor


Anayasa Mahkemesi (AYM) eski Başkanı Yekta Güngör Özden, ülkenin karanlık bir dönemden geçtiğini kimsenin inkar etmeyeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı'nın, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletinin bütünlüğünü temsil ettiğini hatırlatan Özden, "Kendisine Anayasa'da verilen görevleri ben ve bazı arkadaşlarım aşırı buluyoruz. O görevlerini yerine getirirken yaptığı andın da zaman zaman dışına çıkıyor. Ya da o anda uymamazlıkta çekince göstermiyor. O bakımdan kendisine görevinin sınırları içinde çekmek biraz güç." dedi.

Ankara Barosu tarafından 'Cumhurbaşkanı'na Hakaret Suçunun Anayasa'ya Aykırılığı ve Çözüm Önerileri Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştayın açılış konuşmasını Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran gerçekleştirdi. İlk oturumun başkanlığını ise Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden yaptı. Çalıştayın önemine vurgu yapan Özden, "Yazarların tutukevlerine bulunduğu karanlık bir dönemden geçtiğimizi kimse inkar edemez. Bu bakımdan Cumhurbaşkanı'na hakaret diye soyut bir kavramın tartışılarak açıklık kazanması, yaşamımızın değişik alanlarında bununla ilgili sorunların nasıl çözüleceğine ilişkin bir çalışma yapmak da bizim için önemli bir görevdir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı'nın, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletinin bütünlüğünü temsil ettiğini vurgulayan Özden, şöyle devam etti: "Gelin görün ki bugünkü Sayın Cumhurbaşkanı Türk milleti yerine adını vermeden hep millet sözcüğünü kullanıyor. Kendisine Anayasa'da verilen görevleri ben ve bazı arkadaşlarım aşırı buluyoruz. O görevlerini yerine getirirken yaptığı andın da zaman zaman dışına çıkıyor. Ya da o anda uymamazlıkta çekince göstermiyor. O bakımdan kendisine görevinin sınırları içinde çekmek biraz güç. Kendisinin nedeni olduğu durumları eleştiren arkadaşların tutukevlerinde karanlığa terk edilmeleri de o derece acı."
CİHAN
<< Önceki Haber AYM eski Başkanı: Cumhurbaşkanı, yaptığı andın zaman... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER