"AYM'nin Dündar ve Gül kararını memnuniyetle karşıladık"


TBMM Genel kurulunda AK Parti, CHP, HDP ve MHP Grup Başkanvekilleri Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği hak ihlali kararını değerlendirdi. Grup Başkanvekilleri verilen kararı memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Gündeme geçmeden önce sisteme giren milletvekillerine iç tüzük 60. maddeye göre yerlerinden söz verdi. Milletvekillerinin konuşmasının ardından partilerin grup başkanvekilleri söz aldı.

AYM'NİN KARARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Can Dündar ve Erdem Gül'ün başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı verdiğini söyledi. Dündar ve Gül'ün haksız yere tutuklandığını belirten Gök, "Haber yazma ve halkın haber alma hürriyetinin engellendiği bir dönemde bu hak ihlali kararını verilmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Haksız bir kararın ifade özgürlüğü ve demokrasi açısından önemli olduğunu dile getiriyor ve bu kararı veren Anayasa Mahkemesi üyelerini tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise "Verilen bu kararı büyük bir memnuniyet ve coşku ile öğrendim. Haksız bir şekilde tutuklanmaları cezaevlerinde haksız bir şekilde bekletilmeleri vicdanları kanatıyordu. Hak ihlali vardır tespiti önemlidir. Umarız bu karar MİT TIR'ları ile ilgili haber yapan gazetecilerin değil o TIR'ları çetelere gönderenlerin yargılanmasının yolunu açar. Bu karar içerideki gazetecilerin cezaevinde bulunma ayıbını kaldırmıyor. Bir gazetecinin hapiste bulunması bile kabul edilemez." diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da "Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili AYM kararını önemli ve sevindirici buluyoruz. Türkiye'de devlet siyaset ve medya aktörleri yapısı itibariyle topyekun şapkasını önüne koyup değerlendirmesi gerekir. Objektiflik doğru haber ve dürüstlük toplumun haber alma hakkına hizmet eden bir yapı oluşturulmalı. Toplum vicdanında da bu söz konusu davaya konu haberle ilgili herhangi bir yerini bulması söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Mahkeme kararını sevinçle karşılıyoruz. Ancak mahkeme kararları üzerinden partimizin itham edilmesi doğru değil. Bu yargının işidir. Mahkeme usulü gözden geçirmiştir. Karar vermiştir. hayırlı olmasını diliyorum."

Meclis Başkanvekili Pervin Buldan ise divan adına Erdem Gül ve Can Dündar ile ilgili verilen hak ihlali kararı üzerine büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Buldan, kararın cezaevlerinde bulunan tüm tutsaklar için emsal teşkil etmesini temenni ettiğini ifade etti.
CİHAN
<< Önceki Haber "AYM'nin Dündar ve Gül kararını memnuniyetle karşıladık" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER