AYM sıfırlanıyor mu? İlk sinyal geldi

AKP Milletvekili olan Burhan Kuzu, AYM'nin Can Dündar ve Erdem Gül'e tahliye yolunu açan kararıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yerel mahkeme AYM'nin kararına direnmeliydi. Direnseydi o karar boşa çıkacaktı" sözleri sonrası ilginç bir çıkışta bulundu.

AYM sıfırlanıyor mu? İlk sinyal geldi

AKP, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Mahkeme Anayasa Mahkemesinin kararına direnmeliydi" sözleri sonrası yeni bir düzenlemeye mi gidiyor?

Habertürk'te Tuba Atav'ın sorularını yanıtlayan Burhan Kuzu, "Yeni bir düzenleme ile yerel mahkemelere, AYM'ye karşı direnme hakkı verebiliriz" değerlendirmesinde bulundu. Kuzu, "Bu düzenlemeyi ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz" sorusuna ise "şimdi tam net bir şey söyleyemem" diyerek kaçamak cevap verdi.

"GAZETECİLERİN HAYRINI GÖRÜN"

Anayasa Mahkemesi'nin Gazetecileri cezaevinden çıkaran hak ihlali kararını yerden yere vuran Burhan Kuzu, AYM'ye "2 gazeteciyi cezaevinden çıkarttınız, hayrını görün" dedi. Başbakan Davutoğlu ise dün yaptığı açıklamada, "bireysel başvuru hakkını koruyacağız" demişti.

ERDOĞAN "MAHKEME AYM'İN KARARINA KARŞI DİRENEBİLİRDİ" DEMİŞTİ

Anayasa Mahkemesi geçtiğimiz günlerde Can Dündar ve Erdem Gül'ün bireysel başvurusunu değerlendirmi ve tahliye yolunu açan "hak ihlali var" kararını vermişti. Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı sonrası 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Can Dündar ve Erdem Gül'ü tahliye etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül'e tahliye yolunu açan kararına sert çıkmış, "karara uymuyorum" demişti. Erdoğan konuşmasının devamında Can Dündar ve Erdem Gül'ü tahliye eden 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne "karara direnebilirlerdi, o zaman AYM'nin kararı boşa çıkar" mesajını göndermişti.

Aktifhaber
<< Önceki Haber AYM sıfırlanıyor mu? İlk sinyal geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER