Ayrımcılığın Almanya'daki haritası çıkarılacak


Almanya'da Federal Hükümet, ayrımcılığa maruz kalanların mağduriyetini daha net bir şekilde ortaya koymak için bu zamana kadarki en büyük araştırmayı gerçekleştiriyor. Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi, Federal Hükümet'in Göç, Mülteciler ve Entegrasyon Sorumlusu Aydan Özoğuz ve Federal Engelliler Sorumlusu Verena Bentele vatandaşları bu ankete katılmaya çağırdı.

Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Müdürü Christine Lüders, "Almanya'nın ayrımcılık tecrübeleri ile ilgili bilgisi hala eksik. Mağdurlara daha iyi yardım edebilmemiz için daha çok bilgiye ihtiyacımız var." dedi. Aydan Özoğuz ise özellikle göçmenlerin kulağa tuhaf gelen isimlerinden, aksansız Almanca konuşamamalarından veya farklı bir görüntüye sahip olmalarından dolayı çarçabuk mağduriyete veya ayrımcılığa yol açan önyargılara maruz kalabildiklerini söyledi. Bakan Özoğuz, "Mümkün olduğu kadar çok insanın bu ankete katılmasını arzu ediyorum. Ayrımcılığın nasıl ve nerede oluştuğunu bilirsek, ancak o zaman siyasi olarak uygun konseptleri geliştirebiliriz." dedi.

Engellilerden Sorumlu Bakan Bentele de engellilerin bütün yaşam alanlarında mağduriyet yaşadığına dikkat çekti ve "Amaca uygun bir şekilde araştırma yapmalıyız. Bu bakımdan bu anket çok önemli." ifadesini kullandı.

Elde edilen bilgiler, Alman Federal Meclisi'nin 2017 yılında tanıtılacak raporuna yansıyacak. Raporda tavsiyeler de yer alacak. Anket, Almanya'da kaç kişinin ayrımcılık mağduru olduğunu ve bundan korunmak için ne yapılması gerektiğini ortaya koyacak. Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi, ankete katılanlardan yaşadıkları ayrımcılık tecrübesini net bir şekilde tasvir etmelerini istedi. Ankete 14 yaşından itibaren herkes katılabilecek. Ankete bugünden itibaren 30 Kasım'a kadar katılmak mümkün. İlgili formu www.umfrage-diskriminierung.de adresine girerek doldurmak gerekiyor. CİHAN
<< Önceki Haber Ayrımcılığın Almanya'daki haritası çıkarılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER