Azerbaycan'da Nevruz coşkusu renkli görüntülere sahne oldu


Azerbaycan'da baharın gelişini simgeleyen Nevruz Bayramı, renkli görüntüler eşliğinde kutlandı. Kutlamalara: Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, First Lady Mehriban Aliyeva, milletvekilleri, bakanlar, ülkedeki yabancı misyon şefleri, üst düzey bürokratlar ve vatandaşlar katıldı. Tarihi Kız Kalesi'nin önündeki meydanda başlayan kutlamalar, Sahil Parkı boyunca devam etti.

Tören alanına eşiyle birlikte gelen Aliyev'e, Nevruz geleneği olan içinde çerez ve yiyeceklerin bulunduğu tepsi sunuldu. Cumhurbaşkanı Aliyev, daha sonra Nevruz ateşini yakarak, törenin resmi bölümünün yapılacağı alana geçti. Aliyev, burada yaptığı konuşmada, Azerbaycan halkının ve tüm Türk dünyasının Nevruz Bayramı'nı kutladı. Cumhurbaşkanı, Azerbaycan halkının milli ve manevi değerlerine her zaman sadık olduğunu söyledi. İlham Aliyev, Azerbaycan'ın gelenek ve göreneklerini yaşatacaklarının altını çizdi. Nevruz kutlamalarının vazgeçilmez karakterleri Kel ve Köse ile de şakalaşmayı ihmal etmeyen Aliyev, onlarla yumurta tokuşturdu. Daha sonra Azerbaycan'ın milli kültürünü yansıtan stantları gezen Cumhurbaşkanı Aliyev, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Etkinliklere katılan ziyaretçiler, Azerbaycan mutfağının Nevruz'a özel hazırlanan tatlılarından tatma fırsatı bulurken, stantlarda ülkenin milli kültürünü yansıtan el sanatları, folklor oyunları, heykeller ve resim sergilerini de gezme imkanı buldu.

BAKÜ SPOR ORGANİZASYONLUĞU YAPIYOR

Büyük spor organizasyonlarına ev sahipliği ile ün kazanan Azerbaycan'da Formula 1(F1) yarışları, başkent Bakü'de 5-21 Mayıs tarihlerinde yapılacak. 17 yaş altı Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ilk biletleri Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e ve eşi Mihriban Aliyeva'ya taktim edildi.

ALİYEV'DEN BAYRAM AFFI

Cumhurbaşkanı Aliyev, Nevruz Bayramı nedeniyle 137 mahkumu da affetti. Aliyev'in, mahkumların sağlık ve ailevi durumlarını, mahkumiyetleri süresince sergiledikleri davranışları dikkate alarak af kararı aldığı bildirildi.

Azerbaycan kanunlarına göre Nevruz Bayramı dolayısıyla ülkede 1 hafta resmi tatil olarak kabul ediliyor ve hafta boyu çeşitli etkinlikler düzenlenerek kutlamalar yapılıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Azerbaycan'da Nevruz coşkusu renkli görüntülere sahne oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER