Azerbaycan orkestrası, Ermenistan gerekçesiyle Ankara konserini iptal etti


33. Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nde kapanış konseri vermesi planlanan resmi devlet orkestrası olan Azerbaycan Senfoni Orkestrası, Ermenistan ile yaşanan sorun gerekçesiyle programını iptal etti.

1920'de kurulan orkestra aynı zamanda eski Sovyetler Birliği'nin kurulan ilk senfoni orkestralarından biri olma özelliğini taşıyor.
Rauf Abdullayev yönetimindeki Azerbaycan Senfoni Orkestrası'nın; Sevda-Cenap And Müzik Vakfı'nın organize ettiği festivalin kapanışı için 30 Nisan Cumartesi günü saat 20.00'de MEB Şura Salonu'nda sanatseverlerle buluşması planlanmıştı. Ancak orkestra yönetiminin 'Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki olaylar ve ekonomik sorunlar' gerekçesiyle Ankara'ya gelemeyeceğini bildirmesi üzerine 33. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapanış etkinliği programında değişikliğe gidildi. Bunun üzerine kapanış konserini Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası'nın (AGSO) vermesi kararlaştırıldı. Konserin şefliğini Gürer Aykal yapacak, ünlü piyanist Gülsin Onay da orkestraya eşlik edecek.

Aykal yönetiminde kapanış konserini verecek olan AGSO, Bilkent ve Hacettepe üniversiteleri müzik bölümü öğrencileri ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Orkestra Akademik Başkent, Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası gibi Ankara'nın önde gelen müzik kurumlarının genç profesyonel müzisyenlerinden oluşuyor.

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı yönetiminden yapılan açıklamada, dileyen müzikseverlerin kapanış konseri için daha önce aldıkları biletlerle Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası konserini izleyebileceği ya da bilet iadelerini Biletix üzerinden gerçekleştirebilecekleri ifade edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Azerbaycan orkestrası, Ermenistan gerekçesiyle Ankara... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER