Azerbaycan ve Ermenistan topyekün savaşa hazırlanıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Ekim 4 2020
Azerbaycan, Ermenistan güçlerinin ülkenin en büyük ikinci kenti Gence’ye roket saldırısı düzenlediğini, bir kişinin hayatını kaybettiğini dört kişinin de yaralandığını açıkladı.
Bakü, ardından Ermenistan içindeki askeri hedefleri imha edebileceği tehdidinde bulundu.Amerika'nın Sesi'nde yer alan analize göre, gelişme sadece Dağlık Karabağ bölgesiyle sınırlı gibi görünen çatışmaların yayılabileceği anlamına geliyor.
Gence'ye yönelik saldırıya kadar çatışmalar Azerbaycan’la Dağlık Karabağ arasında görünüyordu.Bu gelişmeyle çatışmanın Azerbaycan’la Ermenistan arasında doğrudan bir savaşa dönüşebileceği ifade ediliyor.
Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Hikmet Hajiyev ülkesine yönelik saldırılar düzenleyen Ermenistan içindeki askeri hedeflerin yok edileceğini belirtti. Hajiyev ayrıca sınır bölgesinde ye alan Azeri bölgesi Beylagan’da da sivil kayıplar olduğunu kaydetti.
Ermenistan ise doğrudan Azerbaycan’ı hedef aldığını reddediyor. Dağlık Karabağ lideri güçlerinin Gence’de askeri bir üssü hedef aldığını belirtti ancak daha sonra sivil kayıpları önlemek için atışı sonlandırdıklarını açıkladı.
Türkiye Gence’ye yönelik saldırıyı kınadı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Gence'de sivillerin hedef alınmasının Ermenistan'ın hukuk tanımayan tavrının açık göstergesi olduğu kaydedildi.
Gence, 335 bin nüfusuyla Dağlık Karabağ’ın başkenti Stepanakert’in yaklaşık 100 km kuzeyinde yer alıyor. Gence, Ermenistan’ın Vardenis kentine de 80 km uzaklıkta bulunuyor.
Azerbaycan daha önce de topraklarına Vardenis kentinden roket saldırısı düzenlendiğini iddia etmişti. Ermenistan ise bu iddiayı reddediyor.
Ermenistan Azerbaycan’ın Gence’deki havaalanını Dağlık Karabağ’ı bombalamak için üs olarak kullandığını iddia ediyor.
Dağlık Karabağ lideri Arayik Harutyunyan güçlerinin Azeri kentlerini hedef alacağını söylemişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...5.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'
6.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!7.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı8.Duygulara köprü kurmak9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...

Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona k...


