Aziz Takçı'dan mahkemeye damga vuran ifade

Silah yüklü olduğu iddia edilen TIR'lar davasına savcı Aziz Takçı’nın açıklaması damga vurdu. “El-Kaide dosyalarını tamamlama imkanımız olsaydı ne Suruç ne de Ankara saldırısı olurdu” dedi.

Aziz Takçı'dan mahkemeye damga vuran ifade

Adana ve Hatay'da MİT'e ait olduğu ileri sürülen silah yüklü TIR’ların durdurduğu ve soruşturduğu için tutuklanan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay, Cumhuriyet Savcıları Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Ahmet Karaca hakkındaki davanın ikinci duruşmaYargıtay 16. Ceza Dairesi’nde görüldü.

GİZLİLİK KARARI YİNE DEĞİŞMEDİ

İlk olarak 1 Ekim günü mahkeme karşısına çıkan savcılar ikinci duruşmada savunma yapabilme imkanı buldu. İlk duruşmanın aksine duruşmaya ne milletvekili ne de yargı derneklerinden kimsenin katılmaması dikkat çekti. İlk duruşmada ‘Kamu güvenliği’ bahane edilerek celselerin gizli yapılması konusundaki karar ikinci duruşmada da itirazlara rağmen değişmedi. Duruşmaya eski Adana Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı’nın sözleri damga vurdu. Savcı Takçı duruşma arasında, "İddia ediyorum eğer biz görevden alınmasaydık bu haksızlığa maruz kalmasaydık ve elimizdeki El Kaide dosyalarını tamamlama imkanına sahip olasaydık ne Suruç ne de Ankara katliamı yaşanırdı” dedi. Savunmaların ardından 16. Ceza Dairesi oy birliği ile savcıların tutukluluğunun devamına karar verdi. Duruşma 26 Kasım tarihine ertelendi.  

CANLI BOMBALARIN HAKLARINA SAHİP DEĞİLİZ!

Duruşmaya karar için ara verilmesi sırasında savcılardan çarpıcı açıklamalar geldi. Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman, “Açıklanmadan önce kararın ne olacağını biliyorum ve heyetinize güvenmiyorum  bizi IŞİD yargılasaydı bu yargılamadan daha farklı bir durum olmazdı” ifadelerini kullandı. Savcı Aziz Takçı’nın ise “Canlı bombaların sahip olduğu hukuki haklara dahi sahip değiliz” sözleri dikkat çekti.
HABERDAR
<< Önceki Haber Aziz Takçı'dan mahkemeye damga vuran ifade Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER