Aziz Yıldırım: Halis Özkahya Fenerbahçe'yi katletmiştir


Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, geçen hafta Beşiktaş'a 3 - 2 yenildikleri maçı yöneten hakem Halis Özkahya'nın sarı lacivertlileri katlettiğini söyledi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve hukuktan sorumlu yönetici Şekip Mosturoğlu, Şükrü Saraçoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde basın toplantısı düzenledi. İlk olarak konuşan Şekip Mosturoğlu, Süper Lig'de geride kalan 6 hafta içinde birçok maçta hakem hataları yaşandığına değinerek, toplantıyı Beşiktaş maçının skoru ve hakeminin yönetimine yönelik gerçekleştirmediklerini dile getirdi.

Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'ın 22 Eylül 2015 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) mektup yazdığını anlatan Şekip Mosturoğlu, Beşiktaş maçının hakemi Halis Özkahya'nın etki altında kaldığını kendisine bazı olaylardan manalar çıkardığını belirtti. Mosturoğlu, TFF'ye de Halis Özkahya ile yolları ayrılması gerektiği yönünde çağrıda bulundu.

Mosturoğlu'nun ardından söz alan Başkan Aziz Yıldırım ise "Gelinen bu noktada sorumlu TFF'dir, TFF'nin altında MHK var, konuya baktığımız zaman böyle değerlendirmemiz lazım. Hasan Doğan, başkan olduğu zaman ilk eylem hakem camiası içerisinde kronik haline gelen hakemlerin, hakemliklerini bitirmekti, bitirdi. Yapılan operasyonlardan sonra Türk hakemliğinde bir gelişme yaşandı. Hakem camiası içerisinde bir karışıklık var, bir savaş var. Hakemler arasında bir çekişme var ve para alıyorlar. Hakemler ayda 40-50 milyar para alıyor, asgari ücret ortada ve kimse bunu sorgulayamıyor. İşin içerisine para girince camia içerisinde çok ciddi çekişmeler başladı. Bir iki kulüp kollanıyor ve onun dışında tüm kulüplerin hakemlerden canı yandı. Hakem eğitmeni UEFA Hakem Kurulu Üyesi Jaap Uilenberg getirildi. Türk hakemleri Uilenberg sayesinde Avrupa'da maç yönetiyor, bu da böyle bilinsin. MHK Başkanı ve kadrosu şu anda zayıf." ifadelerini kullandı.

"70 MİLYON EUROLUK YATIRIMI BİR DÜDÜKLE SOKAĞA ATAMAYIZ"

70 milyon Euro'luk haracama yaptıklarını belirten Aziz Yıldırım, "Bunlar bir hakemin düdüğüne bağlı olmamalı, bu rakamları bir düdükle sokağa atamayız. Bunu yapanlar mutlaka cezalandırılmalı, federasyon üzerine düşeni yapmalı ve içerideki çürük yumurtaları temizlemeli, temizlemezlerse de bu operasyonlar sezon sonuna kadar devam edecek." diyerek, şöyle devam etti:

"Deniz Çoban bir açıklama yaptı, dürüst ve kişilikli bir hareket yaptığı için hepimiz onu tebrik etmeliyiz. Eski hakemler çıktı rahatsız olduklarını belirtti. Neden korkuyorsunuz? Deniz Çoban'ın açıklamalarından neden korkuyorlar. Deniz Çoban hakkında 'acaba talimat mı aldı' gibi düşünceler kalmadı. Kapalı kapılar ardında yapılan açıklamalar her zaman tehlikelidir. Halis Özkahya için benim kafamda soru işaretleri var. Halis Özkahya, Galatasaray - Fenerbahçe maçında Meireles'i attı, Meieles 4 maç ceza aldı. Bu hafta Markovic'e arkadan tekme atıldı görmediler. Halis, bu hafta maçın kaderine etki etti. Halis Özkahya, Fenerbahçe'yi katletmiştir."

"CÜNEYT ÇAKIR'IN HAKEM OLMADIĞINI İDDİA EDİYORUM"

Başkan Aziz Yıldırım iki hafta önce oynanan Trabzonspor - Galatasaray maçında hakem Cüneyt Çakır'ın maçın sonucuna tesir ettiğini belirtti. Aziz Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Trabzon'da Cüneyt Çakır Galatasaray maçında penaltı vermeyerek sonuca tesir etti. Ben, Cüneyt Çakır'ın hakem olmadığını iddia ediyorum, hala da söylüyorum. Fenerbahçe yine şampiyon olacak, kadrosu ile olacak. Yarın Robin van Persie olmaz, Nani olmaz, Diego olmaz, Sneijder olmaz, Eto'o olmaz ve siz burada 3. sınıf futbolculara hakemlik yaparsınız. Ama o futbolcular olursa dışarıda da rahat maç yönetirsiniz."

YILDIRIM'DAN TFF'YE MEKTUP

Bu arada Başkan Aziz Yıldırım'ın TFF'ye gönderdiği mektupta şu satırlara yer vermesi dikkat çekti: "Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın açıklamaları 'tüm atamaları takip ediyoruz', Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun Mersin maçından sonra 'Biz her şeyi görüyoruz, ensemize vurup lokmamızı almaya çalışıyorsunuz' açıklamaları var. Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın Şenol Güneş, Güneş'in de yine Cavcav hakkında açıklamaları var ve bu açıklamalardan dolayı bu isimler PFDK'ya sevk edilmedi, bizler ise söylemediğimiz sözlerden sevk edildik. Bu şahısların açıklamasının ardından hakemler tesir altında kalmıştır ve manalar çıkarmış olabilirler. Bu tesir altında kalan hakemler önemli hakem hataları yapmıştır. Mehmet Topuz 4 maç, Selçuk İnan aynı hareketten 2 maç ceza aldı, TFF'nin organları adil değil."

Bu arada toplantının sonunda bir muhabirin Galatasaray maçına genç mi tecrübeli hakem mi istersiniz sorusuna Aziz Yıldırım, "Böyle soru mu olur. Deniz Çoban'ı istiyorum. Kimin atanması önemli değil. Eşit adaletli gördüğünü çalan hakemin atanması, genç ve yaşlı olması önemli değil." cevabını verdi.

Aziz Yıldırım, yurtdışında görev alan hakemlerin iyi maç yönetmediğini de dile getirdi.

Öte yandan Beşiktaş TV'de Şekip Mosturoğlu ve Aziz Yıldırım'ın açıklamaları sırasında 'bebek ağlaması' videoları yayınladığı bilgisi verilen Başkan Aziz Yıldırım, "Fazla sevinmesinler bir kere yendiler. Burada biz yeneriz, şampiyon oluruz." karşılığını verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Aziz Yıldırım: Halis Özkahya Fenerbahçe'yi katletmiştir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER