Aziz Yıldırım'dan hükümete sert tepki

Fenerbahçe, Başkanı Aziz Yıldırım, protokole rağmen kendilerine verilmeyen Kenan Evren Lisesi hakkında hükümete sert çıktı: “Hükümete kim gelir, kim gider önemli değil. Bu protokolün uygulanması gerekiyor. F.Bahçe siyaset yapmaz ama hakkımızı ararız.”

Aziz Yıldırım'dan hükümete sert tepki

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, protokol yapılmasına rağmen devlet tarafından kendilerine verilmeyen Kenan Evren Lisesi hakkında sert konuştu. Kulüp olarak üzerlerine düşenleri yerine getirdiklerini belirten Yıldırım, “Bu protokolün uygulanması gerekiyor” dedi.

Hakkımızı mahkemede arayacağız

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Şükrü Saracoğlu Stadı’nın yanındaki Kenan Evren Lisesi arazi hakkında hükümete sert çıktı. Yıldırım, hafta içinde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile arazinin son durumunu görüştüklerini belirterek, devletin kendi yaptığı protokolü tanımadığını ifade etti. Bakanlığın bir yıldan fazla süredir kendilerine randevu vermediğinin de altını çizen deneyimli yönetici, Başbakan’a durumu iletmelerinin ardından ancak randevu alabildiklerini söyledi. Yıldırım, Fenerbahçe’nin siyaset üstü olduğunu ancak hakkını aramak içinde hukuk kuralları içerisinde her şeyi yapacaklarını vurguladı. 

Protokolün şahidi vali çakır 

Biz 11.11.2011 yılında İstanbul Valiliği ile bir protokol yaptık. Dönemin Valisi Erol Çakır da bunun canlı şahididir. Protokolün içeriği bu lise gibi Milli Eğitim’e yeni okullar yapmak ve devretmektir. Bu protokol gereği eski parayla 100 trilyon harcama yaptık. Biz bu araziyi satın almayacağız, kiralayacağız. Arazinin o dönemki değeri resmi evraklarla 17 trilyon 834 milyardır. Bizim de yapacağımız okulların değeri 8 trilyon olarak belirlenmiş. Bunun karşılığında MEB’in eğitim hakkından vazgeçmesi anlaşılmıştır.

Bakan Avcı sizi atarım diyor

Milli Eğitim Bakanı Avcı ile görüşmek için bir yıldır randevu alamıyorduk. Daha sonra randevu verildi. Bakan, yaptığımız görüşmede geçmişte yapılan bu protokolü tanımadığını belirtti. Bakan ‘Size 17 trilyon verelim vazgeçin ya da siz zaten protokolü yerine getirmediniz, atarım’ diyor. Bakanın bize 3. teklifi ise; “Kabul etmiyorsanız, 345 milyon TL getirin araziyi alın.”


Fenerbahçe siyaset üstüdür  

Bazı siyasiler de bilmeden bu konuda önergeler vermişlerdir. Bunu ya düzeltsinler ya da geri çeksinler. Çünkü bakanlık bu önergelerden dolayı yorum yapıyor bu da yanlıştır. Hakkımızı arıyoruz ve arayacağız. Fenerbahçe siyaset yapmaz; fakat tüm haklarını aramak için ne gerekiyorsa yapar.
<< Önceki Haber Aziz Yıldırım'dan hükümete sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER