Aziziye Okulları, AB Erasmus projesine katıldı


Erzurum Özel Aziziye Okulları, Avrupa Okul Ortalığı Programı (Erasmus) çerçevesinde, 'Her Çocuk Başarıyı Yakalayabilir' projesi kapsamında anaokulu öğrencilerine analitik ve özgün düşünceyi geliştirme anlaşmasına imza attı.

Aziziye Okulları, Polonya, İzlanda ve Litvanya'nın 2 yıl süre ile ortaklaşa yürüteceği, 'Under The Commen Of Eourpe' (Avrupa'da Ortak Gökyüzü Altında) adlı Avrupa Birliği Erasmus+ kapsamında eğitim projesi paydaşı oldu.
Özel Aziziye Okulları Genel Müdürü Murat Kale, Okul Burç Salonu'nda söz konusu proje hakkında bilgilendirme basın toplantısı düzenledi.

Kale, 'Her Çocuk Başarıyı Yakalayabilir' düşüncesinden hareketle Polonya'nın Konin şehrinde faaliyet gösteren Przedszkole Anaokulu'nun koordinatörlüğünde, 'Avrupa'da Ortak Gökyüzü Altında' adlı Avrupa Birliği Erasmus+ kapsamında desteklenen projeye dahil olduklarını açıkladı. Anaokulu öğrencilerini kapsayan projede Polonya, Türkiye, Litvanya ve İzlanda'nın paydaş olduklarını kaydetti. Projenin hedefinin anaokulu öğrencilerinin soyut ve mantıksal düşünme yeteneğini geliştirmek olduğuna dikkat çeken Murat Kale, " 'Her Çocuk Başarıyı Yakalayabilir' düşüncesinden hareketle Polonya'nın Konin ilinde faaliyet gösteren Przedszkole Anaokulu'nun koordinatörlüğünde, Türkiye'den de Özel Aziziye İlkokulu'nun katkılarıyla Avrupa'da Ortak Gökyüzü Altında adlı Avrupa Birliği Erasmus+ kapsamında desteklenen projenin çalışmaları Polonya'da yapılan toplantı ile başlatıldı. Polonya, Türkiye, Litvanya ve İzlanda'nın ortak yürüteceği projede amaç soyut ve mantıksal düşünme yeteneğini çocuklara erken dönemde kazandırılacaktır. Bu bağlamda astronomi, matematik, dil ve bilişim teknolojileri derslerinden ortak hedefler belirlenip, öğrencilere yapılacak etkinliklerle eğitim, öğretime yeni bir yaklaşım getirme hedeflenmektedir. İki yıl sürecek bu proje ile hem eğitim, öğretim faaliyetlerinde hem de kültürel alanlarda etkileşimler sağlanarak ülkemizin ve Erzurum'un tanıtılmasına katkı sağlanacaktır." dedi.

Kale, okul öğretmenlerinin bilgi, görgü ve kültürünün artması, karşılıklı olarak ülke öğretmenlerinin tecrübelerini paylaşacağı projenin 2 yıl süreli olduğunu anlattı. Murat Kale, proje kapsamında 10 öğretmenin 5'er günlük eğitim kapsamında Litvanda, İzlanda ve Polonya'da dönüşümlü bulunacaklarını sözlerine ekledi.AB-Erasmus-projesine-katildi-1959036.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Aziziye Okulları, AB Erasmus projesine katıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER