Azmiyle engelleri aşarken yanında hep annesi vardı


Gediz Üniversitesi, ömrünü adadığı engelli kızı Gökçe Nas'ı bir an olsun bırakmayan, her gün derslere kendi getirip götüren emekli öğretmen Sibel Oğuzlar'ı yılın annesi seçti. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Oğuzlar'a ödülünü Sertab Erener konserinden önce verdi. Yüzlerce öğrenci, azmiyle engelleri aşan arkadaşları Gökçe ile sevgisi ve fedakârlığıyla ona güç veren kahraman annesini dakikalarca ayakta alkışladı. Şarkıcı Erener de onları kutladı.

Prof. Dr. Çevik, bu ödülü Anneler Günü'nün hemen ertesinde başlayan Engelliler Haftası'nda sunmak istediklerini söyledi. Çevik, "Sibel Hanım'ı, Gökçe Nas'ı elinden tutup kampüse getirirken ve kızının dersten çıkmasını beklerken her gördüğümde, bir annenin ne kadar güçlü bir yüreğe sahip olabildiğini de görüyordum. Üniversitemizde en anlamlı dersi, bir eğitimci anne olarak kendileri verdi. Bu fedakârlık, hepimize çok şey öğretti." dedi.

Kızıyla birlikte duygulanan Sibel Oğuzlar da Rektör Çevik'e teşekkür ederek, "Evladımın yüzündeki bir tebessüm bana, yaşadığımız tüm zorlukları unutturuyor. Böyle bir evlada sahip olduğum için kendimi hep şanslı hissettim. İyi ki ben anneyim, iyi ki Gökçe Nas benim kızım." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Azmiyle engelleri aşarken yanında hep annesi vardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER