Baba destek eğitimini tamamlayan babalara sertifika verildi


Balıkesir merkez Karesi Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen ve yaklaşık 4 ay süren Baba Destek Programı'nı (BADEP) tamamlayan 26 babaya sertifika verildi. Karesi Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Mustafa Canseven, toplumda çok bilinmeyen baba destek eğitimlerinin çok önemli olduğunu belirterek, "Çocuğun eğitimde ilk durak ailedir. Ailede de babanın rolü çocuğa yaşam boyu örnek olmaktadır." dedi.

Baba Destek Programı'nın tamamlanması nedeniyle eğitimlerin verildiği Fatih İlkokulu'nda tören düzenlendi. Törene Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Canseven, Fatih İlkokulu Müdürü Yüksel Çalı, Karesi Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Ayşegül Kablan, eğitimciler Mustafa Karaman ve Mehmet Dağlı ile kursiyerler katıldı. Kursiyerlere, 3 Kasım 2015-17 Şubat 2016 tarihleri arasında Fatih İlkokulu'nda 7-11 Yaş Baba Destek Eğitimi verildi.

Törende konuşan Müdür Canseven, Baba Destek Programı'nın babaya destek vererek çocuğun çok yönlü gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen bilimsel bir yetişkin eğitim programı olduğunu bildirdi. Katılımcı ve yüz yüze eğitim tekniklerinin kullanıldığı programda babaların çocukla iletişimini sağlıklı kurmasını ve çocukların gelişimlerini desteklemeleri için babalarda davranış değişikliği oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Ailenin anne, baba ve çocuklardan oluşan bir bütün olduğunu aktaran Mustafa Canseven, "Çocuğun gelişiminde anne kadar önemli rol oynayan babaların, çocuk gelişiminde önemli olduklarını fark etmeleri amaçlanıyor. Çocukları ile birlikte vakit geçirmelerini, birlikte etkinlik yapmalarını, çocukların gereksinmeleri ile ilgili bilgilenmeleri konuları ele alınıyor. Çocukla ilgili uygun beklentiler edinmeleri, babanın öğretmen veli işbirliğinde daha aktif rol almaları anlatılıyor. Evlilik ve aile içi iletişimi geliştirmelerini, şiddet içeren davranışları değiştirmelerini, evdeki iş ve sorumluluk dağılımında demokratik tutumu benimsemelerini hedefleniyor. Ayrıca demokratik disiplin yöntemlerinde bilgi ve beceri edinmelerini, edindikleri bilgi ve becerilerini çevrelerinde de kullanabilmelerini amaçlanıyor." dedi.

Toplumda çok bilinmeyen baba destek eğitimlerinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Karesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Canseven, "Babalara da anne eğitimleri gibi 0-3 yaş, 3-6 yaş, 7-11 yaş,12-18 yaş baba destek eğitimleri merkezimizce veriliyor. Tüm babaları bu eğitimlere davet ediyoruz. Eğitimler için gerek Karesi Halk Eğitim Merkezi'ne gerekse okul idarelerine başvurabilirler." diye konuştu.

Yaklaşık 4 ay süren eğitimi tamamlayan babalar ise eğitimlerden etkilendiklerini belirterek, çocuklara karşı tutum ve davranışlarının çok değiştiğini ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Baba destek eğitimini tamamlayan babalara sertifika verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER