Baba taziyesinde nefret tutuklaması

Erzurum’da nefret operasyonu kurbanı olan 91 yaşındaki Alaatin Öksüz, geçtiğimiz günlerde vefat etti. Babasının taziyesi için yurt dışından memleketine gelen kızı S.G hakkında da gözaltı kararı verildi. Hayırsever dedenin kızı da tutuklandı.

91 yaşındaki hastayı yatağında gözaltına almaya çalıştılar

Erzurum merkezli 16 ilde gerçekleştirilen nefret operasyonunda 75 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan 40 kişiden 15'i tutuklandı. Tutuklananların 7'sinin kadın hayırseverler olduğu öğrenildi. 


YURT DIŞINDAN GELDİ TAZİYEYE GİDEMEDİ


Yine bir nefret operasyonunda hasta yatağında gözaltına alınmak istenen ve geçtiğimiz günlerde vefat eden 91 yaşındaki Alaattin Öksüz'ün kızı S.G. de tutuklandı. Yurt dışında yaşayan S.G, geçen ay vefat eden babasının taziyesi için Erzurum'a geldiği sırada tutuklandı. 


ÖZÜRLÜ ÇOCUĞU YALNIZ KALDI


Tutuklanan isimlerden biri gece körlüğü olduğu için askerlikten dahi muaf olan M.H.Y. oldu. Engelli çocuğu olduğu öğrenilen M.H.Y'nin tutuklanması ile çocuğunun bakımında eşinin yalnız kaldığı kaydedildi.


SOLUNUM CİHAZIYLA GÖZALTI ZULMÜ



Bypass ameliyatı olan 75 yaşındaki Neşet Hamutçu da gözaltına alındı. İfadesinin ardından serbest kaldı. 70 yaşında olan ve yanında solunum cihazı ile gözaltına alınan Selahattin Kaya da gözaltına alınan isimler arasındaydı. Gözaltında bir gün kalan S.K. daha sonra müşahadeye kaldırıldı. Eşi kanser olan ve tedavi gören T.B. de nefret operasyonunda tutuklandı.



10 ÖĞRENCİYİ GİZLİ TANIK YAPTILAR



Operasyonun Erzurum'da daha önce el konan 4 şirkete yönelik yapıldığı,gözaltına alınan isimlerin bu şirketlerin yöneticileri ve muhasebecileri olduğu kaydedildi. 



91 YAŞINDA ACIDAN ÖLDÜ



Erzurum'da hayırseverlere ve eğitim gönüllülerine yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınmaya çalışılan 91 yaşındaki yatalak hasta Alaattin Öksüz 23 Şubat'ta 35 kişilik gözaltı listesi elinde bulunan KOM ekipleri tarafından Dadaşkent'teki evine baskın yapılarak gözaltına alınmak istendi. Polis, 91 yaşındaki Öksüz'ün halini görünce, telefonla durumu Cumhuriyet savcısına bildirdi. Öksüz'ün ailesinin, doktor raporunu göstermesi üzerine polis eğitim gönüllüsünü gözaltına almadı. Ancak olay kamuoyunda büyük tepkiye yol açtı. Öksüz yaşananlara dayanamayarak 18 Nisan'ta vefat etti.



İMAM HATİP YAPTIRMAK TERÖR SUÇU OLDU!



Erzurum'da gözaltına alınanlara, Fethullah Gülen'in 46 yıl önce Diyanet İşleri mensubu olarak Türkiye'nin çeşitli yerlerinde verdiği vaazlarında okul, imam hatip lisesi ve yurt yaptırılması yönündeki tavsiyeleri sanki bir ‘suç örgütü talimatıymış' gibi nitelendirildi. Gözaltındakilere şu skandal sorular yöneltildi: “Fethullah Gülen'in 1970'lerden beri yaptığı bazı sohbet ve vaazlarında, ‘Burs verin, kurban verin, imam hatip yapın, yurt yapın, okul açın' şeklindeki talimatlarından bilginiz var mı? Çalıştığınız şirketler olarak Erzurum genelinde çok sayıda öğrenci yurdu açtığınız görüldü. Bu faaaliyetleri Fethullah Gülen'in talimatları doğrultusunda yürüttüğünü değerlendirildi. Bu iddiaya ne diyeceksiniz?”  

özgür düşünce
<< Önceki Haber Baba taziyesinde nefret tutuklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER