Babacan, AKP'nin paketini eleştirdi; eski düşman Yiğit Bulut ağır cevap verdi

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinin özellikle kayıt dışı çalışanlar ve ücretliler için çözüm üretmediğini söyledi. "Devlet alacaklarından tamamen vazgeçebilir. Tüm cephaneyi kullanmalıyız." diyen Babacan'a cevapsa Saray'ın danışmanı Yiğit Bulut'tan geldi.

SHABER3.COM

Fox TV'de İsmail Küçükkaya’nın "Çalar Saat" programına konuk olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarına göre 9 milyon kayıt dışı çalışanın olduğunu vurguladı. 

Babacan, hükûmetin açıkladığı destek paketlerinde veya kısa çalışma ödeneğinde bu kesimin yer almadığını ve hiçbir destekten faydalanamadığını belirtti.

"Evine ekmek götüremeyen kişiye nasıl 'Evinde kal' diyebiliriz." diyen Babacan, "Türkiye’de 27 milyon vatandaşımızın ya emekli maaşı ya da kamu çalışanı olması gibi sebeplerle devlette bir geliri var. Ama 55 milyon vatandaşımızın devletten geliri yok. Öncelikle bu 55 milyon için tedbirlerle alınmalı." dedi.

BABACAN: DEVLET ALACAKLARINDAN TAMAMEN VAZGEÇEBİLİR

Devletin bu safhada kaynak oluşturmak için farklı seçenekleri olduğunu belirten Babacan, "Devlet alacaklarından tamamen vazgeçebilir. Alacaklarını erteleyebilir. Devlet borç verebilir ya da karşılığı olmadan vatandaşlara ödeme yapar ve tekrar geri istemez. Bunların hepsi devletin yapabileceği işler." ifadelerini kullandı.

Babacan, "Peki sizce hangisi yapılmalı?" sorusuna ise, "Bunların hepsi yapılmalı. Şu anda eldeki bütün cephane acilen kullanılmalı. Bir günlük gecikmenin bile ileride zararı çok daha büyük olur." cevabını verdi.

Türkiye'nin krize zayıf anda yakalandığını söyleyen Babacan'a göre zayıflığın sebepleri şunlar: Mali alanın daralması, Merkez Bankası’ndaki döviz rezervinin azalması, banka bilançolarının zayıflamış olması, yedek akçelerin tüketilmesi ve kurumlara güvenin azalması.

ESKİ DÜŞMAN YİĞİT BULUT HEMEN CEVAP VERDİ

Babacan'ın Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükûmetlerinde bakanlık yaptığı dönemde Saray'a ekonomi danışmanı olan ve Babacan ile yıldızı hiç barışmayan Yiğit Bulut, şahsi Twitter hesabında eleştirilere ağır cevap verdi.

Bulut, "gayrı milli" olmakla itham ettiği FOX TV'nin yayınına katılan Babacan için "Yıllarca bu ülkede Başbakan Yardımcılığı yapmış biri neden bu FOX ile aynı şarkıyı söyleyip kendi devleti, milleti aleyhine bu adımları atar!! Türkiye bu günleri ve bu kişileri unutmayacak!!" mesajı yazdı.


<< Önceki Haber Babacan, AKP'nin paketini eleştirdi; eski düşman Yiğit... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER