Babacan’dan ‘Kürt sorunu’ yorumu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 4 2021
DEVA lideri Babacan, Kürt sorunu ve muhataplık tartışmalarıyla ilgili, “Sayın Bahçeli’nin özellikle Şemdinli’nin, Cizre’nin sokaklarında yürümesi lazım" ifadelerini kullandı.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme’ ilişkin önerilerini açıkladığı toplantıda gündeme ilişkin soruları da yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, mevcut cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle devam edileceğine dönük açıklamalarını değerlendiren Babacan, “Bu şekilde ülkeyi yönetmeye çalışıyor ve sonuçlarını görüyoruz. 3 sene üç ay geçti, her türlü yetki elinde. Şu anda devlet sisteminde isteyip da yapamayacağı hiçbir şey yok. Üç sene üç aylık döneme bakarsak Türkiye’nin başarılı olduğu alanları saymak çok zor. Ama başarısız olduğu alanların çok uzun listesini yapabiliriz. Yanlışta ısrar etmenin, yanlışta inat etmenin bir yararını görmüyorum” dedi.
‘HDP’YLE İKİLİ BAZDA İSTİŞARE SÜRECİMİZ DEVAM EDİYOR’
HDP’nin, geçen hafta açıkladığı tutum belgesiyle, parlamenter sistemden yana tutum takındığı hatırlatılan Babacan’a, “Altı siyasi partinin oluşturduğu çalışmaya HDP’nin katılması söz konusu olabilir mi?” sorusu yöneltildi. HDP ile parlamenter sistem konusunda ikili bazda temaslarının olduğunu belirten Babacan şunları söyledi:
“Şu anda altı siyasi partinin bir masaya oturmasıyla ilgili ortak irade var. Bu ortak irade ileride başka şekilde şekillenirse, bu da kuşkusuz o gün değerlendirilecek bir konu olur. Ama biz DEVA Partisi olarak HDP’yle ikili bazda istişare sürecimiz devam ediyor. ‘Parlamenter sistem istiyoruz’ diyen her siyasi partiyle olduğu gibi o siyasi partiyle de bizim istişaremiz var ve devam ediyor.”
‘KÜRT VATANDAŞLARIMIZA SORMALARI GEREKİR’
Babacan’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Kürt sorunu denilen meseleyi biz çözdük” ifadeleri de hatırlatılarak, “Kürt sorunu çözüldü mü? Siz iktidara gelirseniz muhatabınız kim olacak?” sorusu da yöneltildi. Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve M
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir KHK'lı daha bilmediği işi yaparken iş kazası geçirdi, vefat etti2.İşte detaylar: Güllü'nün kızına ait uyuşturucu test sonucu çıktı3.Ne demek istedi? Bahçeli: ”Erdoğan, günümüzün Süleyman’ıdır”4.Yenidoğan çetesine tahliye!5.Erdoğan Hatay'da brandalarla kapatılan inşaatlar için: ‘Şu binaların güzelliklerine bak…’
6.AKP'li gazeteciler birbirine girdi: “Ahmet Hakan’ın sicili bozuk, itibarı yok”7.Japonya'da facia! 50 araç birbirine girdi: Ölü ve yaralılar var8.İşte amca yeğen Cebeciler! Saray danışmanı çıktı9.İstanbul'da otobüs şarampole yuvarlandı: 4 ölü, 7 yaralı10.İsrail Somaliland'ı tanıdı, Türkiye tepki gösterdi

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







