Babacan tarihi öne aldı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Aralık 12 2020
Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 10 Temmuz 2019'da istifa eden Ali Babacan'ın 9 Mart 2020'de kurduğu Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi 1'inci Olağan Kongresi belirlenen tarihten öne alındı. Babacan, erken seçim ihtimaline karşı hazırlık yapacak.
Ali Babacan'ın liderliğindeki Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi), 1'inci Olağan Kongresi 29 Aralık Salı günü Ankara'da toplanacak. Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle hafta içinde toplanacak kongreye sadece parti yöneticileri ve delegeler katılabilecek.
9 Mart 2020'de kurulan DEVA Partisi seçime girme yeterliliği sağlamak için örgütlenme safahatını tamamladı. Siyasi Partiler Kanunu gereği bir siyasi partinin seçime girebilmesi için 81 ilin en az yarısında örgütlenmesi ve seçimlerden en az 6 ay önce, seçilmiş delegelerle olağan büyük kongresi yapması gerekiyor.
ERKEN SEÇİM İHTİMALİNE KARŞI HAZIRLIK
Yaklaşık 2 ayda 43 il kongresini yaparak örgütlenme şartlarını sağlayan DEVA Partisi yılbaşından önce büyük kongre kararı aldı.
Partinin tüm illerde örgütlenmeyi beklemeyerek büyük kongre kararı almasının altında ise muhtemel bir erken seçime hazırlıksız yakalanmama hesabı yatıyor. DEVA Partisi, 1'inci Olağan Kongresi'ni yaptıktan sonra haziran ayı sonunda genel seçimlere girme yeterliliğini sağlamış olacak.
Genel Başkan Ali Babacan'ın tek aday olması beklenen 1'inci Olağan Büyük Kongre'de partinin 600 delegesi, 50 üyeli Genel Merkez Yönetim Kurulu (GMYK) ve Genel Merkez Disiplin Kurulu üyelerini belirleyecek.
Koronavirüs salgını sebebiyle DEVA Partisi de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İyi Parti ve Gelecek Partisi gibi kongresini seyircisiz yapacak. Salgın sebebiyle sokağa çıkma yasağı olduğu için kongre hafta içinde toplanacak.
Parti yönetimi, büyük kongrenin ardından başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere diğer illerde teşkilatlanma çalışmalarını sürdürecek.
100 ÜYEDEN 32'Sİ AKP'DEN GELDİ
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!2.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı3.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı4.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti5.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!
6.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi7.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor8.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü9.Dev kamu kurumunu iflasa sürükleyen yöneticiler maaşlarını katlamış10.New York Belediye Başkanı Mamdani Kuran'a el basıp yemin ederek göreve başladı

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelend...


