Babacan: Türkiye IMF’ye borç vermedi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ağustos 12 2020
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen DEVA Partisi lideri ve eski Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’nin IMF’ye 5 milyar dolar para göndermediğini, bu yönde içi boş bir tartışmanın sürdürüldüğünü söyledi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a bir ziyaret gerçekleştirdi. Partilerden heyetlerin de dahil olduğu görüşmede, ittifak seçeneklerinin değerlendirildiği öğrenildi.
Görüşmenin ardından iki lider ortak bir basın toplantısı yaptı. Babacan ortak basın toplantısında, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini belirterek, “Ülkemiz daha iyisine layık. Her alanda sorunlar gittikçe büyüyor, ülkemizin geleceği için çalışmak zorundayız. Nazik ziyareti için teşekkür ediyoruz” dedi.
Akşener ise şu değerlendirmeyi yaptı:
“Hayırlı olsun ziyareti yaptık. Gelecek hafta da Gelecek Partisi'ne ziyaret edeceğiz. Allah yardımcıları olsun, başarılar diledim. DEVA Partisi'nin kuruluşunda 'Nasıl karşılıyorsunuz?' sorusu geliyordu. Karşılıklı olarak partilerimizin kuruluş aşamasında yaşadıklarını paylaştık. Memleket meselelerini konuştuk. Değerleri görüşleri için teşekkür ediyorum.”
Akşener, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına yönelik ise “Biz hiçbir siyasi partinin başkanına parmak sallamadık. Benim bu konuda söyleyecek bir sözüm yok” yanıtını verdi.
Babacan da "Yepyeni bir siyasi tarz ve üslup inşa ediyoruz O tarz bir üsluba yanıt vermeye çok olumlu bakmıyoruz" ifadesini kullandı.
Aynı zamanda eski Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı da olan Ali Babacan, gazetecilerden gelen “Türkiye IMF’ye borç verdi mi?” sorusunu da yanıtladı. IMF’ye borç verilmediğini dile getiren Babacan, şu ifadeleri kullandı:
‘KREDİ ANLAŞMASI İMZALANDI ANCAK İHTİYAÇ OLMADI’
“Son yılların basın arşivlerine ya da kurumların yaptığı resmi açıklamalara bakarsanız, orada her şey ortada. Biliyorsunuz, 2008-2009 küresel krizinden sonra IMF ve diğer
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yakalama’ kararı2.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı3.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası4.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?5.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!
6.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!7.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'8.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!9.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...10.Propagandanın ayarı kaçtı: İletişim Başkanlığı’nın kasası tamtakır!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yak...

Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırak...

Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıpla...

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...


