Babalar Günü

Haziran ayına girmemizle canımız babalarımızın babalar gününe çok az zaman kaldı. Heyecanla beklenen gün için babalarımız hediyelerin en iyisini hak ediyor. Hala ne hediye alacağınızı bulamadıysanız haberimizin devamını okuyun.

Babalar Günü

Babalar günü tarihine bakacak olursak. Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.
Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir.  1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır.  1972 yılındaysa başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir. Türkiye de ise tarihi anneler günü kadar eski olmasa da uzun yıllardır kutlanıyor.
Babalarımıza onları ne kadar sevdiğimizi söylemek bile yetse bile evinin ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarından önde tutan babalarımız birer hediyeyi çok hak ediyor. Babalar günü hediyesi seçenekleri içinde Hepsiburada’dan faydalanmak babanıza mutlu edecek seçeneklere ulaşmanızı sağlayacak. Evinin, çocuklarının bitmeyen ihtiyaç listesi babanızın kendi ihtiyaçlarını almasını zorlaştırır. Bir tanesine örnek verecek olursak  kol düğmesi en anlamlı hediyelerden biridir. Bir erkeği en şık gösteren aksesuarlardan biridir kol düğmesi. Şarkılara konu olmuş, babadan oğula geçebilen nadide hediyelerden biri. Her modeli taşlısı, pırlantalı, isimlisi Hepsiburada’ da mevcut her bütçeye uygun fiyat aralıklarını belirleyebildiğimiz tasarımı ile hediye almak hiç bu kadar kolay olmamıştı.
Siz bir dediniz, O dediğinizi asla iki etmedi! Ne istediyseniz kendi bütçesi ölçüsünde, yemedi, içmedi ama yine de en sonunda istediğiniz şeyi getirip önünüze serdi. Bir tanecik babamızı hiç olmadığı kadar mutlu etmek için bugün de sıra bizde.

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER