Babasında Bylock olduğu gerekçesiyle kızına 6 yıl 3 ay ceza verildi

Baskının mazlumları da susturduğu bir dönemde 24 yaşındaki hemşire Feriha Zeynep Yüce’nin karartılan hayatına anne Şaduman Yüce’nin isyanıdır bu haber. Zulüm, kocasını ve kendisini vursa da kızına yapılanların eşi az bulunur.

SHABER3.COM

Medyabold.com'dan Sevinç Özarslan'ın özel haberine göre 24. yaşındaki Feriha Zeynep Yüce'ye babasından dolayı ceza verildi . Tortum’da hemşirelik yapan Feriha Zeynep Yüce  1 yıl 2 aydır cezaevinde. Yargılandığı davada bir çok hukuksuzluk yaşandı. 


Telefonu incelenmeden mi cezası onaylandı?

İlk mahkemede babası Bylock kullandığı gerekçesiyle 6 yıl 3 ay verdiler. Kararı istinaf mahkemesi 5 günde, Yargıtay 2 ayda onadı. Yargıtay’daki savcı, ‘bu çocuğun babasını dinlememişsiniz, bilirkişi raporu yok, bu kararı bozun’. dedi. Ama Yargıtay’daki hakimler bozmadı, yine de onayladılar. 9 ayda bütün işlemlerini bitirdiler.

Anne Şaduman Yüce’ye göre baba tutuklu olduğu için kızına bu ceza reva görüldü. Savcının ifade alırken Feriha Zeynep’e söylediği şu sözler hukuk katliamının geldiği noktayı gösteriyor: “Ooo Feriha, baban tutuklu, annenin mahkemesi devam ediyor. Kardeşinin araması var. Senin işin tesadüf olamaz”.

Çocuk bakıcılığı yaparak hem kendine hem de cezaevindeki eşine ve kızına bakmak zorunda kalan evhanımı Şaduman Yüce uğradıkları haksızlıkları ve iki yıldır yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı.

Bu gencecik çocuğu niye tutuyorlar. Her şeyine mal oldunuz! Kızım lise mezunu, üniversite değil. Dershaneye gitmemiş, yurtta kalmamış… KPPS sınavına çalıştı, girdi, kazandı. 7 ocak 2014’te ilk atandığı yer zaten Tortum. Sağlık Bakanlığı her şeyini araştırdı, bir şey yoktu o zaman…




<< Önceki Haber Babasında Bylock olduğu gerekçesiyle kızına 6 yıl... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER