İran'lı Babek Zencani'den Türkiye'deki ortağına suçlama

İran’da milyar dolarlık yolsuzluk suçlamasıyla idamla yargılanan işadamı Babek Zencani, Türkiye’deki ortaklarından biri olan Türk vatandaşı Kudret Tuncel’in kendisini 550 milyon dolar dolandırdığını öne sürerek Tuncel hakkında İnterpol aracılığıyla tutuklama celbi çıkaracağını ileri sürdü.

İran'lı Babek Zencani'den Türkiye'deki ortağına suçlama

Zencani’nin avukatı Resul Kuhpayezade, İran medyasına yaptığı açıklamada, müvekkilinin yaptırımlar listesine alınmasının ardından aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bazı ülkelerde mali işlemlerini yürütmek için yedieminler kullandığını ifade etti.

550 MİLYON DOLARI TUNCEL'DE

Zencani’nin yedieminlerinden birinin Türk vatandaşı Kudret Tuncel olduğunu öne süren Kuhpayezade, “İran’a uygulanan yaptırımlar nedeniyle Zencani, Türkiye, Tacikistan ve Malezya’daki mal varlığının bir kısmını bu ülke vatandaşları olan ortaklarının üzerine kaydetti. Müvekkilimin Türkiye’deki ortaklarından ve yediemini Kudret Tuncel, Zencani’nin yaklaşık 20 bin milyar riyal (yaklaşık 550 milyon dolar) değerindeki mal varlığını gasp etmiştir” iddiasında bulundu.

MALINI YAĞMALIYORLAR
Uluslararası polis teşkilatı İnterpol aracılığıyla konunun yasal yollarla takip edileceğini söyleyen Kuhpayezade, Zencani’nin avukatlarının olayı takip edeceğini ancak bunun uzun zaman alabileceğini ifade etti. Zencani’nin yurtdışındaki ortaklarının kendisinin cezaevinden çıkmasını istemediğini ileri süren Kuhpayezade, “Zencani’nin şu andaki durumundan yararlanarak gönül rahatlığıyla malvarlığını yağmalıyorlar” suçlamasında bulundu. Zencani’ye yurtdışı çıkış yasağı konularak kontrollü şekilde serbest bırakılmasını talep eden Kuhpayezade, müvekkilinin cezaevi dışında olması halinde bu tip suistimallerinin önüne geçebileceğini söyledi.

Devleti 2.8 milyar dolar dolandırmakla suçlanan Zencani ve Şems’e yönetilen suçlamalar arasında zimmetlerine geçirdikleri paralarla Türkiye’deki OnurAir’in hisselerinin bir bölümünü satın almak da yer alıyor.

Cumhuriyet
<< Önceki Haber İran'lı Babek Zencani'den Türkiye'deki ortağına suçlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER