BAE, Müslüman Kardeşleri terör örgütü ilan etti
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Kasım 25 2020
Paylaş
X Post
Birleşik Arap Emirlikleri Fetva Konseyi, Müslüman Kardeşleri terör örgütü ilan etti ve bir mesaj yayımlayarak, Müslümanlara bu grupla bağlarını koparıp uzak durmaları çağrısı yaptı.
Bildiri, Şeyh Abdullah bin Bayyah liderliğindeki konseyin pazartesi günü çevrimiçi bir toplantıda bir araya gelmesinin ardından kamuoyuna duyuruldu.
BAE haber ajansı WAM'ın aktardığına göre karar, 11 Kasım’da Suudi Arabistan'ın Kıdemli Alimler Konseyi'nden gelen açıklamayı destekler mahiyette.
Suudi Arabistan Kıdemli Alimler Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, "İhvan, İslam'ı temsil etmeyen, sapkın, yöneticilere karşı çıkan, fitne çıkaran, şiddet yanlısı terörist bir gruptur” tanımlaması yapılmıştı.
Mısır’ın ardından bölgede BAE, Bahreyn ve Suudi Arabistan, Müslüman Kardeşler'i terör örgütü ilan eden ülkeler.
Grubun ruhani lideri olarak bilinen Yusuf El Kardavi ise Mısır'da ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak görüşleri nedeniyle Fransa ve Birleşik Krallık'ta hakkında yasaklama çıkan Kardavi, Katar'da yaşıyor.
Müslüman Kardeşler, 1928'de Mısır'da kurulmuş bir örgüt. 2013’teki darbe sonrası örgütün siyasi lideri konumundaki Mursi hapishanede hayatını kaybetti.
Konsey, tüm Müslümanları tefrikayı (ayrılık) reddetmeye ve "safları bölmek ve kan dökülmesini alevlendirmek için çalışan" olarak tanımlanan gruplara yakınlık veya sempatizanlıktan kaçınmaya çağırdı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Silivri'de Tutuklu İBB Başkanı İmamoğlu, CHP'den İstifa Etti2.AKP'li Kepoğlu'dan Çerçeve Yasa Sonrası Öcalan ve İmralı Heyeti'ne Teşekkür3.İzmir Büyükşehir Kaynakları: Cemil Tugay AKP'ye Katılmayacak4.TBMM'den Geçen 'Çerçeve Yasa' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Onayına Sunuldu5.İzmir Büyükşehir Belediyesi Elektronik Ücret Toplama İhalesinde Asis Elektronik En Düşük Teklifi Verdi
6.Özgür Özel de var! TBMM'ye Üç Milletvekilinin Dokunulmazlık Dosyaları Sunuldu!7.Bahçeli, 'Çerçeve Yasa'nın Hızla Uygulanması Çağrısında Bulundu8.2026 Yılında 52 Polis İntiharı: İçişleri Bakanı Çiftçi'den Meclis'e İnceleme Vurgusu9.Osimhen için sürpriz Al Hilal iddiası: Galatasaray'ın transfere onay vereceği rakamı duyurdular10.Hırsızlık anı kamerada: Aracını kilitledi, alışverişe gitti; 'jammer' kullanan hırsızlar 200 bin lirayı çaldı

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Silivri'de Tutuklu İBB Başkanı İmamoğlu, CHP'den İ...

AKP'li Kepoğlu'dan Çerçeve Yasa Sonrası Öcalan ve ...

İzmir Büyükşehir Kaynakları: Cemil Tugay AKP'ye Ka...

TBMM'den Geçen 'Çerçeve Yasa' Cumhurbaşkanı Erdoğa...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Elektronik Ücret Topla...




