Bafra'da 1 yıl önce tekne faciasında ölenler dualarla anıldı


Samsun'un Bafra ilçesi Gıcı Gölü mevkiinde teknelerinin alabora olması sonucu hayatlarını kaybeden 7 kişi, mezarları başında anıldı.

Olayın 1. yıldönümü nedeni ile Bafra İlçe Müftüsü İsmail Çiçek ve beraberindeki din görevlileri, Bakırpınar Mahallesi Kabristanlığı'nda mezarı bulunan Dursun Namlı, Yunus Emre Erol, Bilgin Namlı için Kuran-ı Kerim ve dualar okudu. Dualardan sonra ise Bafra Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çamaş ve Bafra İlçe Müftüsü İsmail Çiçek yaptıkları konuşmalarla evlatlarını yitiren ailelerin acılarına ortak oldu. Tekne faciasında donarak ölen 30 yaşındaki Dursun Namlı'nın 6 yaşındaki oğlu İlhan Namlı'nın babasının kabri başında resmini sevmesi ve mezar taşına kafasını koyması duygusal anlara neden oldu.

Merhum Dursun Namlı'nın babası ve aynı zamanda Bakırpınar Mahallesi Muhtarı Çetin Namlı, Bilgin Namlı'nın babası Engin Namlı, Yunus Emre Erol'un babası Ahmet Erol yaptıkları konuşmada, "Sözcükler boğazımıza düğümleniyor. Acımız çok büyük 3 evlat bizden, 4 evlat ise Sarıçevre Çatak Mahallesi'nden. Allah'ım bir daha böyle bir acı göstermesin." dedi.

OLAY NASIL GELİŞMİŞTİ?

Bafra ilçesine bağlı Bakırpınar Mahallesi'nden 30 yaşındaki Dursun Namlı, 20 yaşındaki Yunus Emre Erol, 15 yaşındaki Bilgin Namlı Sarıçevre, Çatak Mahallesi'nden arkadaşları 30 yaşındaki Niyazi Türkmen, 37 yaşındaki Muharrem Türkmen, 38 yaşındaki Yunus Semiz, 35 yaşındaki Mehmet Ali Semiz ile buluşarak 10 Ocak 2015 gecesi balıkçı teknesi ile Sarıköy Mahallesi Gıcı Gölü mevkiinde bulunan kulübelerine gitmişti. 11 Ocak 2015 sabahı ise kulübeden çıkıp avlanmak için tekrar balıkçı teknesine binen 7 kişi, havanın aşırı fırtınalı ve soğuk olmasından dolayı teknenin alabora olması nedeniyle donarak ve boğularak can vermişti.

Gölde boğularak can verenlerin cesetleri, Türkiye'nin çeşitli kurumlarından gelen kurtarma ekiplerinin 4 gün süren arama çalışmaları sonrasında bulunmuş ve defnedilmişlerdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Bafra'da 1 yıl önce tekne faciasında ölenler dualarla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER