Bafralı şehit uzman onbaşı son yolculuğuna uğurlandı

Bafralı şehit uzman onbaşı son yolculuğuna uğurlandı

Muş-Bingöl karayolunun Köykent mevkiinde meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren üç askerden biri olan Bafralı Piyade Uzman Onbaşı Orçun Yılmaz(23) için cenaze töreni yapıldı.

Samsun'un Bafra ilçesi Altınkaya Mahallesi Şehit Aydın Uyar sokaktaki baba ocağına dün akşam getirilen Uz.Onb.Orçun Yılmaz için evin önünde Bafra Müftüsü tarafından helallik alındı. Helalliğin alınması sırasında anne Müjgan Yılmaz, YEDAŞ Bafra Müdürlüğünde işçi olarak çalışan baba Ramazan Yılmaz evlatlarına tabutun camından son kez bakmaları ve dua etmesi Yılmaz ailesi yakınlarını ve cenazeye gelen vatandaşları duygulandırdı. Orçun Yılmaz'ın kardeşi Hüseyin Yılmaz'ın tabutun başından hiç ayrılmaması ve devamlı ağlamasını baba Ramazan Yılmaz teselli etti.

Uzman Onbaşı Orçun Yılmaz'ın naaşı cenaze aracına konularak Bafra Asri Mezarlığa getirildi. Yılmaz'ın naaşı burada başka bir tabuta konularak üzeri bayrakla kapatıldı. Yavuz Selim Camiine askerler eşliğinde getirilen cenaze burada musalla taşına konuldu.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun İl Alay Komutanı Kd.Albay Ercan Yahşi, Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Hasan Basri Kurt, Çiğdem Karaaslan, Hüseyin Edis, Samsun Eski Milletvekili Ahmet Yeni, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Askeri Erkan, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel acılı baba Ramazan Yılmaz'a başsağlığı dileyerek acısını paylaştı.

Öğle namazının ardından Samsun İl Müftü Yardımcısı Osman Ayas helallik aldırdı. Cenaze namazından sonra ise Uzman Onbaşı Orçun Yılmaz Bafra asri mezarlıkta bulunan aile kabristanlığına defnedildi.

Cenaze törenine ayrıca MHP Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Bafralı şehit uzman onbaşı son yolculuğuna uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER