Bağdat'ta çifte intihar saldırısı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Şubat 28 2016
Irak'ın başkenti Bağdat'ta IŞİD'in düzenlediği çifte intihar saldırısında, ölü sayısı 59'a yükseldi. Saldırılarda 100'e yakın yaralı olduğu bildirildi.

İlk patlama Bağdat'a bağlı Şiilerin yoğunlukta olduğu Sadır bölgesindeki Müride adlı pazarda meydana geldi. Polisin verdiği bilgiye göre daha sonra olay yerine gelen kalabalığı hedef alan ikinci intihar saldırısı gerçekleşti. IŞİD'in üstlendiği çifte intihar saldırısında en az 59 kişinin öldüğü, 100'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.
Sosyal paylaşım sitelerinde patlama sonrası yayınlanan görüntüde ise vatandaşların panik içinde koştuğu, yaralıların el üstünde taşındığı görülüyor.
İlk patlama Bağdat'a bağlı Şiilerin yoğunlukta olduğu Sadır bölgesindeki Müride adlı pazarda meydana geldi. Polisin verdiği bilgiye göre, daha sonra olay yerine gelen kalabalığı hedef alan ikinci intihar saldırısı gerçekleşti. İçişleri Bakanlığı sözcüsü Sad Main, patlamalarda 38 kişinin öldüğünü 62 kişinin ise yaralandığını kaydetti. Hastanelerden açıklanan rakama göre ise IŞİD'in üstlendiği çifte intihar saldırılarında ölü sayısı 59'u buldu, 95 kişi ise yaralandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı5.Duygulara köprü kurmak

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







