Bağış ile İngiliz polisi arasındaki şaşırtan diyalog iddiası

17 Aralık yolsuzluk operasyona ismi karışan dört bakandan birisi olan AB eski Bakanı Egemen Bağış’ın, “yurt dışına iki bavul para kaçırdığına” yönelik iddiaların altından, “Nasrettin Hoca” fıkralarını aratmayan bir hikaye çıktı.

Bağış ile İngiliz polisi arasındaki şaşırtan diyalog iddiası

İddiaya göre, Londra Havalimanı’nda, eğitimli köpekler bavul kontrol sırasında doğrudan Bağış’ın bavulunun başına gelerek, bavulda yasa dışı malzeme olduğuna yönelik mesaj verdi. Bunun üzerine, İngiliz polisi, Bağış’a, “Bavulunuzda para mı var” sorusunu yöneltti. Çocuklarının yanında zor durumda kalan Bağış, polise bavulunda küçük bir miktar para olduğunu ifade ettiği ileri sürüldü. Bağış çocuklarına ise, “Beni tanımadılar herhalde yoksa sormazlardı” dediği öne sürüldü. İşte Taraf Gazetesi'nde yer alan bavul hikayesi şöyle:

EĞİTİMLİ KÖPEK YAKALADI İDDİASI

“Olay, 27 Mart 2015’te Londra Heathrow Havalimanı’nda yaşandı. Bağış iki çocuğuyla , TK1986 sefer sayılı Londra-İstanbul uçağı ile Türkiye’ye dönmeye hazırlanıyordu. Uçağın giriş kapısında, İngiliz polisi eğitimli köpeklerle valiz kontrolü yapıyordu. Tek tek çantaları koklayan köpek, Bağış’ın son derece gösterişli kabin valizini kokladığında işaret verir. Patlayıcı, uyuşturucu veya para için ayrı ayrı işaret verebilecek şekilde eğitilen köpeğin işaretini gören polis, Bağış’a doğrudan ‘Çantanızda para var mı’ diye sorar. Soru karşısında şaşıran ve yüzü kızaran Bağış başını öne eğerek ‘evet’ der. Polis bunun üzerine ‘ne kadar’ diye sorar. Egemen Bağış, ‘ birkaç bin pound karşılığı Türk Lirası’ cevabını verir. Ardından da korkudan şok geçiren çocuklarına dönerek ‘beni tanımadılar herhalde, yoksa sormazlardı’ der.”

OLAY KISA SÜREDE YAYILDI

Londra’da yaşanan olaya, aynı uçakta bulunan bazı Türk yolcularda şahit oldu. Kısa sürede olay dilden dile dolaşmaya başladı. Türkiye’de ise olay, “Bağış iki bavulla yurt dışına para kaçırırken yakalandı” şeklinde dillendirildi. İki bavul olduğu ve içinde bir miktar para bulunduğu da doğru. Ancak iki bavulla para kaçırıldığına yönelik iddiaları, resmi kurumlar da doğrulamadı. Olayla ilgili İngiltere ve Türkiye’de herhangi bir işlem yapılmadığı öğrenildi.

Hüseyin ÖZAY - TARAF
<< Önceki Haber Bağış ile İngiliz polisi arasındaki şaşırtan diyalog... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER