'Bahçe portakal, yumurta ve taş dolu'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mart 14 2017
Hollanda İstanbul Başkonsolosu, "Bahçemiz yumurtalar, portakallar ve taşlarla dolu." dedi.
Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom, Hollanda ile yaşanan kriz sonrası konsolosluktaki Hollanda bayrağının indirilip yerine Türkiye bayrağı çekilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.
'BAYRAK KESİNLİKLE BİR GÖSTERİCİ TARAFINDAN İNDİRİLDİ'
Cumhuriyet gazetesinden Duygu Güvenç'in haberine göre, Başkonsolos Schuddeboom, 11 Mart Cumartesi günü sabah saat 04.30’a kadar gösteriler nedeniyle uyumadığını belirtirken, bayrağın kesinlikle bir gösterici tarafından indirildiğini söyledi. Schuddeboom, "Bayrak indirildiğinde binadaydım. Kimin indirdiğini Türk medyasından gördüm. Bir büyükelçilik görevlisinin indirdiği iddiası tamamen saçmalık. O gece geç saatlere kadar gösteriler devam etti. Ben yatağa 4-4.30 civarında girdim. Göstericilerin çok profesyonel ses sistemi vardı" dedi.
'DİPLOMATİK TOPRAĞA SALDIRIDIR'
Schuddeboom, bayrağın indirildiğini saat 9.30 sularında öğrendiğini ve ardından ikametgâhtan bahçeye çıktığını belirtirken "Saat 10.00 civarında bayrağı yeniden çektim. Onlar suçlu. Araştırma devam ediyor. Biz de bununla ilgili şikâyetimizi Dışişleri’ne ilettik" dedi.
Kamera görüntülerinde bir suçlunun çatıya tırmandığının ve Türk bayrağını astıktan sonra tekbir getirdiğinin görüldüğünü belirten Başkonsolos, "Sonuç ne olursa olsun bunu yapmak bir suçtur; bu Hollanda Konsolosluğu’na ait diplomatik toprağına yaşadığı bir saldırıdır" dedi.
'BAHÇEMİZDE TAŞ, YUMURTA, PORTAKAL DOLU'
Schuddeboom, daha önce Çin, Rusya, Irak ve İsrail gibi ülkelerde görev yaptığını belirtirken, yaşanan gerilimin kendisi için yeni bir durum olmadığını da söyledi. "Gösteriler sırasında korktunuz mu?" sorusuna ise "Bunu asla bilemezsiniz ama sanmam. Bazı bireylerin her zaman bir şeyler yapacağını düşünebilirsiniz. Facebook'ta sosyal medyada korkunç ifadeler görebilirsiniz. Ama bu ABD’de de, Almanya’da da, Avusturya’da da olur. Ama g
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







