Bahçeli: AKP eşi benzeri görülmemiş yolsuzluk ve hırsızlık düzeni kurdu

Bahçeli: AKP eşi benzeri görülmemiş yolsuzluk ve hırsızlık düzeni kurdu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Devlet Bahçeli, AK Parti'nin 13 yıllık iktidarı döneminde eşi benzeri görülmemiş bir yolsuzluk ve hırsızlık düzeni kurduğunu belirtti. Organize vurgun çetelerinin Türkiye'yi dört koldan sardığını söyleyen Bahçeli, yağma ve talanın korkunç boyutlara ulaştığını, ihale ve imar mafyaları ile milletin anasına küfretmeye yeltenen havuzcu iş adamlarının köşeyi döndüğünü vurguladı. Bahçeli, vatandaşın yoksullaşırken 17-25 Aralık çetesinin küpünü doldurduğunu kaydetti.

Devlet Bahçeli, 7 Haziran seçimleri öncesi partisinin Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde düzenlenen mitingine katıldı. Kalabalığı dolduranlar sık sık 'Devletin başına devlet gelecek' sloganları attı. Bahçeli'nin sözleri zaman zaman 'vur de vuralım, öl de ölelim' sloganları ile kesildi. Saygı duruşu İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından alanı dolduran kalabalığa hitap eden Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün Balıkesir'de yaptığı konuşmada yalan rüzgarı estirerek hayal aleminde gezdiğini ifade etti.

Davutoğlu'nun 12 yılda milli gelirin 230 milyar dolardan 830 milyar dolara çıktığına değindiğine dikkat çeken Bahçeli, "Milletimiz, bu bayatlamış söz ve ham açıklamayı yıllardır dinlemiştir. 12 yılda milli gelir 600 milyar dolar arttığına göre Mersinli'nin bundan payını almış olması lazımdır. Peki arttığı iddia edilen milli gelirden hakkınızı aldınız mı? Talih kuşu başınıza kondu mu? Geliriniz arttı mı? Hayırsa, bu milli gelir kimlerin cebinde, kimlerin kesesindedir? Zenginleşen kimlerdir? İşini yürüten, parayı götüren, saltanatını sürdüren hangi haramzadelerdir?" diye sordu.

Bahçeli, geliri ve zenginliği katlananların vatandaşlar olmadığını
anlatarak şöyle devam etti: "Peki siz değilseniz, bu palazlanan, parasına para ekleyen hangi menfaat odaklarıdır? Hakkınız olan, fakat siz de olmayan milli servet nerelerdedir? Ben söyleyeyim; işbirlikçi yandaşların kursaklarındadır. Ayakkabı kutularında, havuzlarda, yatak odalarında, vakıf kasalarında, villalarda, yabancı banka hesaplarında Mersinli esnafın, emeklinin, çiftçinin, işçinin, memurun helali, emeği, göz nuru ahlaksızca gizlenmiştir. Soyguncular sizin üzerinizden geçinmiştir. Hırsızlar cüzdanınızı yürütmüş, alın terinizi gasp etmiştir. Rüşvetçiler milli iradenin bağrını delmiş, haram tünelleri inşa etmişlerdir. AKP, eşi benzeri görülmemiş bir yolsuzluk ve hırsızlık düzeni kurmuştur. Organize vurgun çeteleri Türkiye'yi dört koldan sarmıştır. Yağma ve talan korkunç boyutlara ulaşmıştır. İhale ve imar mafyaları, milletin anasına küfretmeye yeltenen havuzcu iş adamları köşeyi dönmüştür. Kaybeden Mersin, kazanan onlardır. Yoksullaşan Mersinli, küpünü dolduran 17-25 Aralık çetesidir. AKP baştan ayağa yolsuzluğa gömülmüştür. Ağızlarından Kudüs, Kabe, başörtüsü, Kur'an ve iman sözcükleri düşmeyen haram kadroları yemiş, içmiş, yükünü tutmuştur. İslam ahlakından nasibini almayan, ar ve haya duygusu tanımayan ne kadar süfli varsa günahkarlıkta zirveye çıkmıştır."

'CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN YOLSUZLUK ANLAYIŞI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yolsuzluk denilince, 'Devletin kasası soyuluyor mu soyulmuyor mu? Ona bakarım' şeklindeki sözlerini hatırlatan Bahçeli, diğer AK Partililerin yolsuzluk yaklaşımları konusunda da şu örnekleri aktardı: "İranlı kaçakçıyı hayırsever ilan etti. AKP'li bir milletvekili çıktı, '17 Aralık operasyonu insanların günah işleme özgürlüğüne müdahaledir' dedi. Bir başka AKP'li milletvekili, internetteki ses kayıtları doğru olsa bile, 'inanan yok' açıklamasında bulundu. Yine bir başka milletvekili, 'Para dolu ayakkabı kutularını oraya polisler koydu' iftirasından medet umdu. AKP'li meşhur bir danışman, 'İnsan yolsuzluk yapabilir, hepimiz insanız' diyebilecek kadar çürüdü. Çevre ve Şehircilik eski Bakanı, 'Ne yaptıysam, Başbakan'ın talimatıyla yaptım, onun istifa etmesi lazım' diyerek Erdoğan'ı ele verdi. Mersin'in iyi tanıdığı ve koluna 700 bin lira rüşvet saatini takan eski bakan, 'Uzay gemisi yapmamızı engelliyorlar' sözünü yüzü kızarmadan ileri sürdü. Sahte bir fetvacı, 'Yolsuzluk başka, hırsızlık başkadır' diyebilecek kadar küçüldü, haysiyet ve hidayetini üç kuruşa sattı. AKP mahzeninde pışpışlanan bir ilahiyatçı 'Tapeleri dinleyen dinimize göre yoldan çıkmıştır' sözleriyle helale haram hançerini sapladı. Bütün bu rezaletler, din ve inanç sömürücüsü AKP döneminde yaşandı. 17-25 Aralık; AKP'nin aile boyu rüşvet, yolsuzluk ve hırsızlık bataklığına saplandığını gösteren bir milattır. Türk milleti bu dönemde ibret verici rezaletlere şahit olmuştur. Mersinli, evinde rüşvet paralarını çocuklarıyla sıfırlayan, kupon arazi takipçisi bir Başbakan'ı ilk kez görmüştür. Milletimiz, 29 yaşında bir kara paracıya, 'senin önünde ben yatarım diyen' bakanları ilk defa tanımıştır. Çikolata kutularında aldığı rüşvet paralarını hediyeleşme geleneği olarak açıklayan ve cumaları ayet salladığını hayasızca söyleyen bakanlar ilk defa siyasette boy göstermiştir."

'DÖNEMİN BAŞBAKANININ HAŞHAŞİ, PARALEL ÇABALARI BOŞUNADIR'

'Beştepe'deki kaçak ve karanlık sarayın mimarının Türk siyasi hayatının bugüne kadar hiç görmediği bir haram saltanatı kurduğunu' vurgulayan Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "AKP yöneticilerinin eşi ve benzeri görülmemiş kirli çamaşırları bu vesileyle ortalığa saçılmıştır. Dönemin başbakanının bu pisliklerin üstünü örtmek telaşıyla çırpınışları nafiledir. Darbeci, şaklaban, haşhaşi, paralel, virüs, tuzluk, hain, düşman diyerek birilerini suçlamaya çalışması kendisini kurtarmaya yetmeyecektir. Tapelere dublaj, montaj, piyes demek işe yaramayacaktır. Adaleti karartma girişimi ters tepecektir. Hukuka saldırı bumerang gibi dönecektir. Hakim, savcı, polislerin zindana mahkum edilmesi, mesleklerinden atılması, mağdur edilmesi hırsızlık gerçeğini örtemeyecektir. Ankara'da hırsız vardır, hırsız iktidardadır. 17-25 Aralık soruşturmaları ayarlanmış hakim ve savcılar tarafından kapansa da Mersinli'nin vicdanında hala açıktır. Yüce Divan'dan kaçırılan AKP'li dört eski bakan, eninde sonunda yargının önüne çıkarılacaktır." CİHAN
<< Önceki Haber Bahçeli: AKP eşi benzeri görülmemiş yolsuzluk ve hırsızlık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER