Bahçeli: AKP, PKK'ya yeni gelir kapıları açmanın derdinde


ANKARA (CİHAN)- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın 'Kandil Dağı eteklerinde petrol arayacağız' sözlerine tepki gösterdi. Bahçeli, "Kandil'de petrol aramaya kadar işi götüren AKP, PKK'ya uyuşturucu ve silah kaçaklığından sonra yeni gelir kapıları açmanın derdindedir." dedi.

Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdiği konuşmasında, "Türk milletinin kimliğiyle ilgili oynamalar şu anda İmralı cezaevinde yatan veya öyle sandığımız bir bölücü mahkûm tarafından gerçekleştirilmektedir." ifadelerine yer verdi. Bütün bu olup bitenlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın umurunda olmadığını söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanı ise üçüncüsünü nereye gönderdiğini bilmediğimiz iki maymunla oyalanmakta, HDP'li yoldaşlarıyla can sıkıntısından köşe kapmaca oynamaktadır. Milli kimliğimizin PKK'nın tezlerine uygun tanımlanma önerisi Erdoğan'ın umurunda değildir. Aksine gülmemek, alkışlamamak, havalara uçmamak için kendisini zor tutmaktadır. Anlaşılan, Öcalan ve Erdoğan aralarında saat gibi çalışan bir iş bölümü yapmışlardır. Erdoğan ve Öcalan yanlarına 23 Nisan Başbakanı'nı da alarak Türkiye'nin fişini çekmek için son gözden geçirmeleri, son rötuşları yapmaya koyulmuşlardır. AKP, PKK'yla 'al ver' mekanizmasında helalleşmiş, iki cambaz gibi hararetle tokalaşmıştır. Kandil'de petrol aramaya kadar işi götüren AKP, PKK'ya uyuşturucu ve silah kaçaklığından sonra yeni gelir kapıları açmanın derdindedir. AKP Şirin, PKK Ferhat olmuş; dağları delerek vicdanlarına müzakere kınası sürmüşler, beraberce milli ahlak ve güvenliğin kanını dökmüşlerdir. Türkiye'nin vatanı ve milletiyle PKK'ya teslimi, süreç ihanetinin mihmandarlığında son parkura girmiştir. Enselerinden vurulan Mehmetçiklerin kanı yerde kalmıştır. Pusuya düşürülüp bayrağa sarılı tabutlarla baba ocağına dönen, analarının ciğerini yakan kahramanlara nankörlük yapılmıştır. Katil Öcalan, kimlik tanımlanmasını tavsiye eden bilirkişiye, bilen ve bilenmiş bir kişiliğe büründürülmüştür. Kimliğimiz; hükmü şahsiyetimiz, varlığımızın şaheseridir."

'ERDOĞAN NELER VERDİĞİNİ AÇIKLAMALIDIR'

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP ve PKK'yı kast ederek '12 yılda ne istendi de vermedik' cümlesini ağzından kurşun gibi çıkarmıştır." diyen Bahçeli, "Erdoğan neler verdiğini, nelerin teminatıyla bölücülerin gözünü boyadığını derhal açıklamalıdır. Erdoğan böylece, cumhurun başı olmak yerine, cumhuru parçalayan kişi olduğunu kabul ve itiraf etmiştir. Erdoğan ve Davutoğlu'nun Öcalan'ın vesayeti altına girmesi yenilir yutulur şey değildir. Türkiye'nin kaderini İmralı'ya ipotek ettirmek ise tam bir travmadır. Acaba Öcalan ile Erdoğan haftanın hangi günlerinde hasret gidermektedir? Kandil'le kriptolu telefonlardan yapılan görüşmeler geceler boyunca sürmekte midir? Merakımız AKP içinden, terörün dağ kadrosuna katılmak isteyenler Saray'a mı, yoksa Ada'ya mı müracaat edeceklerdir? Kavuşacakları günleri iple çeken, Anayasa'nın ilk üç maddesini faili malum cinayete kurban vermek için hazırlık yapan Erdoğan ve Öcalan'ı Türk milleti nefretle izlemektedir." diye konuştu.

'ERDOĞAN İSTİKRARSIZLIĞIN SİMGESİ, KAVGA VE KARIŞIKLIĞIN ANA LİMANI HALİNE GELMİŞTİR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası'na yönelik eleştirilerine de tepki gösteren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Merkez Bankası'na saldırdıkça dövizin ateşini yükselten, reel sektör borcunu milyarlarca lira katlayan, ekonomiyi alabora eden Erdoğan istikrarsızlığın simgesi, kavga ve karışıklığın ana limanı haline gelmiştir. Bizim bürokratlarla uğraştığımızı söyleyenler, Merkez Bankası Başkanı'nı hastanelik eden Erdoğan'a niçin sessizdir? Döviz lobisi hizmetkârlığına niçin kayıtsızdır? İrtifa kaybeden ihracat, tırmanan işsizlik, yayılan hayat pahalılığı, fırlayan yoksulluk, devleşen yolsuzluk, düşen büyüme, artan borç, dümeni kırılan ekonomi politikaları milletimizi kara kara düşündürmektedir. Erdoğan ve Davutoğlu Türk milletinin gerçek gündeminden sapmışlar, İmralı canisi ve çetesiyle iş tutmuşlardır. Esnafı duyan yoktur. Çiftçiyi gören yoktur. Memuru, işçiyi, emekliyi dikkate alan yoktur. Vatandaşlarımızın ekmeği pahalanmış, mutfak masrafları kabarmış fakat iktidar bu gerçeklere yüzünü dönmüştür. Erdoğan ve yandaşları artan döviz fiyatlarından dolayı iyice zenginleşmişlerdir. Haram dolar ve Avrolardan oluşan hazineleri de adeta darphane gibi para basmıştır. Havuzlar dolmuş taşmış, rüşvet çeşmeleri, hırsızlık kanalları gürül gürül akmıştır. Türkiye darboğazdadır. Türkiye fasit bir dairededir."

24. DÖNEM SON GRUP TOPLANTISI

Bahçeli, 7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimlerine 96 gün kaldığını ifade ederek, "Türkiye'nin kader seçimi ufukta görülmüştür. İlaveten 21 Mart 2015 tarihinde 11. Büyük Kurultayımızı inanç, iddia, birlik ruhu ve heyecanla gerçekleştireceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi Büyük Kurultayı'na da 7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimlerine de tam anlamıyla hazırdır. Bundan sonra bekleyecek zamanımız yoktur. Milletimize gideceğiz, Anadolu'yu karış karış dolaşacağız. Bu itibarla şimdi yollara koyulma vaktidir. Ağırdan alacak hal kalmamıştır. AKP'nin PKK'yla kurduğu başkanlık ve bölünme ittifakını milletimize anlatacağız. Oynanan oyunları teker teker gösterecek ve bozulmasını isteyeceğiz. Bu nedenle bugün sizlerle 24. Dönem TBMM'nin son grup toplantısını yapıyoruz. Siz muhterem milletvekili arkadaşlarıma şimdiye kadar yaptığınız çalışmalardan, verdiğiniz katkılardan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum." şeklinde sözlerini tamamladı. CİHAN
<< Önceki Haber Bahçeli: AKP, PKK'ya yeni gelir kapıları açmanın derdinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER