Bahçeli: Cumhurbaşkanı ekonomiyi uzmanlara ve başbakana bırakmalı


ANKARA (CİHAN)- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi politikasına çok müdahil olmasını eleştirerek, "Cumhurbaşkanı bu gibi konularda biraz uzakta kalıp bürokrasideki yetişmiş uzmanlarımızla meselenin çözümünü Sayın Başbakana bırakmasında yarar vardır." dedi.

7 Haziran seçimleri için Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) aday adayı olmak isteyenler için başvurular bugün başladı. İlk başvuruyu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptı. Bahçeli, Parti Genel Merkezi'nde memleketi Osmaniye'den aday adaylığı için başvuruda bulundu.

Başvuru sırasında kısa bir açıklama yapan Bahçeli, "Aday adaylarının başvurularının kabul günü olarak 12 Mart'ı, kabul gününün son günü olarak da 18 Mart'ı belirlemiştir. Bu arada MHP'ye çok sayıda değerli şahsiyetler aday adayı olmak için başvuruda bulunacaklarına inanmaktayız. Bugün Başkanlık Divanı üyelerimizle sabahleyin erken gelen arkadaşlarımızla başvurularımız gerçekleştirmiş olduk. Bu seçimlerin milletimize MHP'ye ve değerli adaylarımızla birlikte bütün siyasi partilerimize hayırlı olmasını cenabı Allah'tan niyaz ediyorum." dedi. Bahçeli, "Ben Osmaniye'yi tercih ettim her zamanki gibi." diye ekledi.

Ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bahçeli'ye ekonomik gelişmelerle ilgili bir soru yöneltildi. Bahçeli, "Türkiye ekonomik yönden bir ekonomik bunalım içerisindedir. Çıkış yolu itibariyle gösterilen çabalarda ekonomik bilimi ile ters düşen yaklaşımlarla doludur. Cumhurbaşkanı bu gibi konularda biraz uzakta kalıp bürokrasideki yetişmiş uzmanlarımızla meselenin çözümünü Sayın Başbakana bırakmasında yarar vardır." diye konuştu.

'ERDOĞAN, FİDAN'IN ADAYLIĞINDA NE MAHSUR GÖRDÜĞÜNÜ AÇIKLAMALI'

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın aday adaylıktan geri çekilip yeniden görevinin başına dönmesi de sorulan Bahçeli, "Gelgitlerden bu millet çok usandı. Bunun son örneği de MİT Müsteşarlığı konusunda olmuştur. Aday olmasında ne mahsur gördü Sayın Cumhurbaşkanı bunu açıklaması lazım." diye cevapladı.

'İTTİFAK DÜŞÜNMÜYORUZ'

Bir başka soru üzerine MHP olarak bir anket çalışmasında bulunmadıklarını, hedeflerinin tek başına iktidar olduğunu belirten Bahçeli, bu seçimdeki ilk hedeflerinin de oylarını artırmak olduğunu kaydetti. Bahçeli, MHP ile başka partiler arasındaki ittifak ihtimali konusunda ise "MHP ittifak düşünmemektedir ancak kapısını herkese açmıştır. Aday olmak isteyen partimizle seçime girmek isteyenler bizim gibi gelir başvurularını yapar." şeklinde değerlendirme yaptı.

Bahçeli'ye son olarak MHP'nin kapatılacağı yönündeki iddialar ve Meclis'te AK Parti'nin partilerin kapatılmasını engellemeye yönelik sunduğu teklif soruldu. Bahçeli, "Kamuoyunda sürekli bir yanıltma politikası takip ediliyor. AKP'nin kapatılma endişesi Anayasa Mahkemesi'nde görüşülme sırasında gündeme geldiğinde MHP partilerin kapatılmaması gerektiğini bununla ilgili gerekli değişliklerin yapılmasında yana olabileceğini ve partileri kapatmak yerine kapatmaya temel olan yasadışı eylemleri kim yapmışsa siyasi parti yöneticilerinden onların yasaklanması veyahut da herhangi bir şeklide yargıya da ifadelerin ve başvuruların alınması lazım geldiği ifade edilmiştir. Şimdi durup dururken bir de parti kapatma meselesi ortaya çıkmıştır. Böyle bir parti kapatma yok, ceza müessesi vardır, varsa bir partide hata cezamızı kessinler ama millet aldatmasınlar." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Bahçeli: Cumhurbaşkanı ekonomiyi uzmanlara ve başbakana... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER