Bahçeli: Erdoğan, özellikle Oslo'da PKK'ya federasyon sözü vermiş midir?


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eyalet sistemine, özerk yönetime ve federasyona soğuk olmadığının bilinen bir gerçek olduğunu söyledi. Özyönetim ihanetinden AKP'nin ve kaçak sarayın rahatsız olmasının tutarlı olmadığını vurgulayan Bahçeli, "Bizim merakımız, yeni anayasada PKK'ya bir ümit verilmiş midir? Şu anda yaşanan şehir çatışmalarının maksadı yeni anayasa pazarlıklarını kızıştırmak için midir? Daha açık sorayım, AKP, PKK ile hali hazırda görüşmekte midir? Erdoğan, özellikle Oslo'da PKK'ya federasyon sözü vermiş midir? Ve hepsinden önemlisi yaşadığımız şiddet ve dehşet dolu günler özyönetimle temellenmiş başkanlık sisteminin bir ön hazırlığı, ön çalışması mıdır?" diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) partisinin grup toplantısında konuştu.

HDP'li siyasetçi ve belediyelerin PKK'lı tetikçilere kuryelik yapmakla meşgul olduğunu ileri süren Bahçeli, "Davutoğlu kaçak çay içmek yerine, HDP'nin verdiği randevuyu iptal etmiş, Kandil'in yolunu göstermiştir. Bu gelişme karşısında, biz HDP'yi flu görüyoruz dediğimizde, eleştiri oklarını yönelten demokrasi bezirganları, PKK'nın kurşun askerleri niye suspus, niçin kayıptır? Ekranlarda saz çaldırıp HDP yalakalığı yapan, sonra da 'Yanılttın bizi, Türkiyeli yüz sadece bir maskeymiş. Meğer ne kadar da safmışız.' diyen kurumuş vicdan ve kof akıllar nerededir? Evet biz dün solumuza baktığımızda flu görüyorduk, bugün ise sağımıza baktığımızda bomboş sıraları görüyoruz.Bunlar oluyorken, AKP'li İçişleri Bakanının Büyükşehir Belediye Yasası'nı tekrar gözden geçirileceğini açıklaması zamanlama itibariyle dikkat çekicidir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili yeni bir tartışma başlattığını kaydeden Bahçeli, "Erdoğan'ı tanıyoruz, bu sözlerinin dönemsel tepki olduğunu deneyimlerimiz ışığında iyi biliyoruz. 2012 yılının Kasım ayında, o dönemin BDP'lilerin dokunulmazlıklarını kaldıracaklarını söyleyen Erdoğan, kısa süre sonra bu sözünü unutmuştu. Hatta Erdoğan idam cezasının geri gelmesine bile yeşil ışık yakmıştı. Meselenin tuhaf ve hazin tarafı, Erdoğan BDP ya da HDP'lilere ağır hakaret ve eleştirilerini yaptığı her dönemde, terör örgütüyle ya pazarlıklara tutuşmuş, ya da İmralı canisiyle masaya oturmuştur. Şimdi de Erdoğan ve Davutoğlu'nun teröristler ve siyasi bölücülerle yeni bir müzakere sayfası açmak için el altından çalışmalar yürütmesinden oldukça kuşkuluyuz." şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın eyalet sistemine, özerk yönetime ve federasyona soğuk olmadığının da bilinen bir gerçek olduğunu vurgulayan Bahçeli, şöyle konuştu: "Bu Erdoğan ki, 30 Mart 2013 tarihinde katıldığı bir televizyon programında; 'Güçlü Osmanlı'da Lazistan eyaleti var, Kürdistan eyaleti var, güneyde başka eyaletler var. Güçlü bir Türkiye asla eyalet sisteminden korkmamalı' sözü hafızalara mıh gibi kazınmıştır. O halde özyönetim ihanetinden AKP'nin ve kaçak sarayın rahatsız olması tutarlı değildir. Bizim merakımız, yeni anayasada PKK'ya bir ümit verilmiş midir? Şu anda yaşanan şehir çatışmalarının maksadı yeni anayasa pazarlıklarını kızıştırmak için midir? Daha açık sorayım, AKP, PKK ile hali hazırda görüşmekte midir? Erdoğan, özellikle Oslo'da PKK'ya federasyon sözü vermiş midir? Ve hepsinden önemlisi yaşadığımız şiddet ve dehşet dolu günler özyönetimle temellenmiş başkanlık sisteminin bir ön hazırlığı, ön çalışması mıdır?"
CİHAN
<< Önceki Haber Bahçeli: Erdoğan, özellikle Oslo'da PKK'ya federasyon... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER