Bahçeli: Erdoğan ya cumhurbaşkanı ya da cumhurçıbanı olacak


Milliyetçi Hakeret Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iktidara MİT TIR'ları üzerinden yüklendi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslenen Bahçeli, "Şimdi doğruyu söyle, kimin silahlarını hangi odaklara vekaleten ve nerelere taşıyordunuz? Selefi gruplarla bağ ve bağlantınız tam olarak nedir? Türkmenlere yardım ettiniz de elinizi mi tuttuk? Türkmenlere şefkat ve merhamet konvoyu hazırladınız da önünüze mi geçtik? Siz kim, Türkmenlere yardım etmek kimdir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren Bahçeli, "Diyorlar ki Cumhurbaşkanı'na hakaret ediliyormuş. Bu da yasalara aykırıymış. Biz bir cumhurbaşkanına hakaret etmeyiz. İlk önce Erdoğan, cumhurbaşkanı olmayı öğrenecek. Cumhurbaşkanı gibi davranacaktır. Muhaliflerine gelince hukuk diyen kendisine gelince guguk anlayan Erdoğan ya cumhurbaşkanı ya da cumhurçıbanı olacaktır." ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli, partisinin İstanbul Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenlediği mitingde partililere seslendi. Partililer tarafından coşkulu bir şekilde karşılan Bahçeli, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirdi. "İstanbul'da miting yapmamızın önüne geçmek maksadıyla her zorluğu çıkardılar, her çamura başvurdular." diyen Bahçeli, şöyle devam etti: "Yenikapı dedik, 'Fetih şöleni var, kurulan dev platform bir günde sökülemez' dediler. Bakırköy Pazaralanı dedik, 'zorlamayın izin yok' dediler. Maltepe Meydanı dedik, 'bağımsız adaylar da orayı istiyor, ne çıkarsa bahtınıza, heveslenmeyin' dediler. Kazlıçeşme Meydanı olsun dedik, 'miting alanı değil, boşuna uğraşmayın' dediler. Önümüze set çekenler, İstanbullu kardeşlerimizle buluşmamızdan ürkenler bir şeyi unutmuş, bir gerçeği akıllarından çıkarmıştır. Ben unuttuklarını hatırlatayım. MHP, haklı olduğu bir konuda engel tanımaz. Haksızlığa boyun eğmez. Yapar, bariyerleri yıkar geçer. MHP demokratik ve kanuni hakkını çiğnetmez."

'NE HAİNİ UNUTURUZ NE HIRSIZI AKLIMIZDAN ÇIKARIRIZ'

Devlet Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü: "İster BOP'a eşbaşkan olsunlar. İster saraylarda sultanlık sürsünler. İster Potamyalı, ister Erivanlı isterse Kandil'de teröristlerle tüfek çatsınlar. Bize sökmez, bize fark etmez. Miliyetçi harekete diş geçmez, önüne geçilemez. Hiçbir tehlikede bize hüküm süremez. Ne var ki hala bizimle uğraşıyorlar. MHP'den çok korkuyorlar. Afişlerimizi toplatıyorlar. Yandaş mahkemeleri seferber edip demokrasiyi infaz ediyorlar. Sanıyorlar ki 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk kepazeliğini unutturacaklar. Sanıyorlar ki kaçak ve karanlık sarayı unutturacaklar. Sanıyorlar ki Oslo'dan İmralı'ya kadar hıyanete kol kanat germelerini gözlerden uzak tutacaklar. Ancak biz ne haini unuturuz ne hırsızı aklımızdan çıkarırız. Biz ne babacığım diyen sufli sesleri unuturuz ne de parayı sıfırla diyen kısık sesleri hafızamızdan çıkarırız."

'ERDOĞAN YA CUMHURBAŞKANI YA DA CUMHURÇIBANI OLACAK'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Bahçeli, "Diyorlar ki Cumhurbaşkanı'na hakaret ediliyormuş. Bu da yasalara aykırıymış. Biz bir cumhurbaşkanına hakaret etmeyiz. Böyle bir yanlışın içine elbette düşmeyiz. İlke ve ülkülerimizin esasında gelenek ve siyasi duruşumuzun temelinde devletin başıyla kamplaşmak ve kavga etmek yoktur. Fakat ilk önce Erdoğan, cumhurbaşkanı olmayı öğrenecek. Cumhurbaşkanı gibi davranacaktır. Muhaliflerine gelince hukuk diyen kendisine gelince guguk anlayan Erdoğan ya cumhurbaşkanı ya da cumhurçıbanı olacaktır. Recep Tayyip Erdoğan halkın oyuyla geldim diyorsan öncelikle üzerine aldığı omuzladığı milli iradeyle hürmetle mükelleftir. Erdoğan ne söylerse misliyle onu duyacaktır. Yasadışı yollardan siyasete ayar ve istikamet vermeye devam ettikçe gözümüz üstünde nefesimiz ensesinde olacaktır. Parlamenter sistemi mayınlamaktan kesinlikle uzak duracaktır." sözlerini kaydetti.

'ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU KONTROL VE DENGEDEN SAVRULMUŞTUR'

"Şu anda Erdoğan ve Davutoğlu her türlü suçu işleyecek kadar kontrol ve dengeden savrulmuştur." diyen Bahçeli, şöyle konuştu: "Bu savrulma Türkiye için, milli güvenlik tehtididir. Bu kırılma Türk milleti için istikrarsızlığın nedenidir. Dün İstanbul Yenikapı'da Fetih Şöleni yapılmıştır. Artık Erdoğan ve Davutoğlu kürsülerde birlikte düet yapmaya başlamışlardır. Cumhurbaşkanlığıbaşkanlık için kuluçkaya çeviren Erdoğan, Fetih Şöleni'nden ziyade devlet imkanlarını seferber ederek, okul çağındaki öğrencileri dahi alet ederek AKP'nin mitingini yapmıştır. Hukuk bir kez daha ayaklar altına alınmıştır. Kuvvetler ayrılığı, cumhurbaşkanlığı makamının ağırlığı bir kez daha ağır yara almıştır. Erdoğan seçimlere çok az bir süre kala seyyah gibi dolaşmaktadır. Davutoğlu ise sarayın kapısına bağlıdır ve etkisi sıfır hükmündedir."

'MİT TIRLARI'

İktidarı MİT TIR'ları üzerinden eleştiren Bahçeli, "Davutoğlu dün Ankara'da gaflete düşmüş ve bize devlet dersi vermeye kalkışmıştır. Suriye'deki terörist gruplara silah sevk eden bir işbirlikçinin ve savaş çığırtkanının haddi değildir. Davutoğlu MİT TIR'larıyla ilgili fotoğraflara casusluk diyor. Erdoğan bunun hesabını soracaklarını ifade ediyor. Dahası ikisi birden MİT TIR'larıyla Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlere yardım götürüldüğünü açıklıyorlar. Oysa ki gerçekler tamamen farklıdır. Bu asılsız iddiayı Suriye Türkmen Cephesi net ifadelerle yalanlamıştır. Sayın Davutoğlu, gazete ilanlarıyla Başbakan aransa senin gibisi bulunamayacaktır. Şimdi doğruyu söyle, kimin silahlarını hangi odaklara vekaleten ve nerelere taşıyordunuz? Selefi gruplarla bağ ve bağlantınız tam olarak nedir? Türkmenlere yardım ettiniz de elinizi mi tuttuk? Türkmenlere şefkat ve merhamet konvoyu hazırladınız da önünüze mi geçtik? Siz kim, Türkmenlere yardım etmek kimdir. Davutoğlu devletin haysiyet ve itibarını iki paralık etmesinin altından nasıl kalkacaktır." diye konuştu.

'PARALEL DİYE SİYASİ KARARLARLA BANKA BATIRAN ERDOĞAN'DIR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın paralel diye siyasi kararlarla banka batırttığını söyleyen Bahçeli, "Erdoğan'ın milletin sırtından, devletin kesesinden uçak alacağım, havuzculara para saçacağım demesine itiraz edilmeyecek midir? Erdoğan'ın hortumlamasına hakkı yenilenler, yoksul bırakılanlar karşı gelmeyecek midir? Erdoğan alkışlandıkça götürüyor, destek gördükçe küpünü dolduruyor. Erdoğan 'herkese iş verecek halimiz yok' derken kendisini dinlemeye gelen işsizler alkış tufanı koparıyor. Bu ne büyük bir çelişkidir? Bu ne yaman bir tuhaflıktır? Kaybeden sizsiniz, kazanan Erdoğan'dır. Yokluk çeken sizsiniz, yolan soyan Erdoğan ve çevresidir. Kredi batağına gömülen sizsiniz, paralel diye siyasi kararlarla banka batıran Erdoğan'dır." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Bahçeli: Erdoğan ya cumhurbaşkanı ya da cumhurçıbanı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER