Bahçeli, Gül'ün memleketinde Erdoğan'a yüklendi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kayseri mitinginde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kıyasladı.

Bahçeli, Gül'ün memleketinde Erdoğan'a yüklendi

Bahçeli, "İster beğenelim, ister beğenmeyelim; ister takdir edelim, ister etmeyelim; Sayın Gül üstlendiği Cumhurbaşkanlığı görevini yasa ve Anayasa’ya bağlı kalarak yürütmüştür. Polemiklerden nispeten uzak kalmıştır. Şeklen da olsa siyasi tarafsızlığını muhafaza etmek için azami çaba göstermiştir." sözleriyle övgüde bulundu. Partisinden Abdullah Gül'e yapılan haksızlıkları da hatırlatan Bahçeli, "Kardeşim dediği kişiye çalım atan, dirsek çeviren, el altından yıpratmaya çalışan Erdoğan’ın vefası mezara kadar değil, menfaati bitene kadardır." sözleriyle de Erdoğan'ı eleştirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kayseri mitinginde ilk olarak Kayseri ve Karadenizlilerle alay eden açıklamalarda bulunan 'yandaş işadamı' olarak nitelendirdiği medya patronuna yönelik ağır ithamlarda bulunarak Kayseri’ye sahip çıktı. Bahçeli Kayserililere hakaret eden 'yandaş işadamı' ve o işadamı üzerinden AK Parti'ye yüklendi. Genel Başkan Bahçeli, “Fakat Kayserili kardeşlerimi suçlayan, alay eden ve çarpıtan gafilleri görünce de geriliyor ve öfkeleniyoruz.” dedi.

'BİR YANDAŞ İŞADAMI, RÜŞVET HAVUZUNUN DİBİNE ÇÖKMÜŞ'

Bahçeli, konuşmasının ilk bölümündeki açıklamada, şu ifadelere yer verdi; “Biz Kayseri’yi öteden beri onurlu, dik duruşlu, sözünün eri, milleti için elini taşın altına koyan cefakar insanların memleketi olarak biliriz. Biz Kayseriliyi tuttuğunu koparan, işinin ehli, uzağı gören, vizyonu olan insanlar olarak tanırız. Bu kanaatimizde hiçbir eksilme yoktur. Ve unutmayınız ki sizlerle övünüyoruz. Fakat Kayserili kardeşlerimi suçlayan, alay eden ve çarpıtan gafilleri görünce de geriliyor ve öfkeleniyoruz. Mutlaka duydunuz, 17-25 Erdoğan’a; anasını, babasını, kendisini ve çocuklarını kurban etmek için beyanat veren bir yandaş işadamı, rüşvet havuzunun dibine çökmüş bir tortu, geçtiğimiz günlerde Kayseri’ye hakaret etti.”

'BİZ HAYÂSIZ SÖZLERİ REDDEDİYORUZ'

Bahçeli, eleştirilerini sürdürerek, iktidara yakın medyada köşe tutmuş olanları sonradan görme olarak nitelendirdi ve şunları söyledi; “Bu sonradan görme, Rize Güneysu’da başkanlık sistemi üzerine yaptığı konuşmada, maalesef aynen şunları söyledi; 'Karadenizliler bir şeye inandılar mı sonuna kadar giderler. Yanlış da olsa, doğru da olsa giderler. Kayserililer para yoksa gitmezler.' Kayserili kardeşlerim, bu çirkin sözlere layık mısınız? Kayseri’yi hakir gören bu bayağı sözleri hak ediyor musunuz? Kayserilileri çıkarcı, paradan başka bir şey düşünmez şeklinde tasvir etmek ve tanımlamak bu aziz şehre ve siz muhterem vatandaşlarıma en ağır bühtandır. Biz hayâsız sözleri reddediyoruz. Biz iğrenç benzetmeyi elimizin tersiyle itiyor, muhatabına iade ediyoruz. Kayserili çalışkandır, yüreklidir, fedakârdır, sorumluluk sahibidir. Bunu çıkarcılar, hortumcular anlayamaz. Kayserili şereflidir, namusludur, samimidir. Bunlardan nasibini almayanların Kayseri’ye şaşı bakmaları, bozuk fıtratlarına uygundur. AKP’ye oy veren vatandaşlarım, artık gerçekleri görünüz. Fitne-fesat yuvası zihniyetin gerçek yüzünü tanıyınız.”

BAHÇELİ’DEN ABDULLAH GÜL’E ÖVGÜLER

Genel Başkan Bahçeli, Kayserili olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için övgü dolu sözler sarf etti. Bahçeli, “Hemşehriniz Sayın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yapılan haksızlıkları da fark ediniz. İster beğenelim, ister beğenmeyelim; ister takdir edelim, ister etmeyelim; Sayın Gül üstlendiği Cumhurbaşkanlığı görevini yasa ve Anayasa’ya bağlı kalarak yürütmüştür. Polemiklerden nispeten uzak kalmıştır. Şeklen da olsa siyasi tarafsızlığını muhafaza etmek için azami çaba göstermiştir. Elbette kendisini çok defa eleştirdik, çok defa yerdik ve pek çok kez haklı olduğumuz konularda tepkimizi koyduk. Fakat Sayın Gül, Cumhurbaşkanlığı makamının ağırlığını sabırla taşımayı bilmiştir. 

'ERDOĞAN’IN VEFASI MEZARA KADAR DEĞİL, MENFAATİ BİTENE KADARDIR'

Kayseri’ye hakaret edenleri yanında gezdiren ve başkanlık sistemi amacıyla her türlü hukuksuzluktan, her türlü kanunsuzluktan fayda uman bir Erdoğan’a bakınız, bir de Sayın Gül’ü değerlendiriniz. İnanıyorum ki, sizler mukayeseyi en iyi şekilde yapacak, vicdan terazinizde gerekli ölçümü de gerçekleştireceksiniz. Kardeşim dediği kişiye çalım atan, dirsek çeviren, el altından yıpratmaya çalışan Erdoğan’ın vefası mezara kadar değil, menfaati bitene kadardır. Erdoğan’ın gözünde Kayseri’nin bir hükmü yoktur. Nitekim Kayseri sorunlara teslimdir. Fakat Kayseri’yi kötüleyen havuzcular sizin hakkınızı çalarak köşeyi dönmektedir” diye konuştu.
<< Önceki Haber Bahçeli, Gül'ün memleketinde Erdoğan'a yüklendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER