Bahçeli: Terör bumerang gibi sahibini vurduğu zaman batı ayağa kalkmakta


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörün her yerde terör olduğunu, terörün dini, milliyeti, yöresi ve ülkesi olmadığını söyledi.

Terörün bumerang gibi dönüp sahibini vurduğu zaman batının ayağa kalktığını ifade eden Bahçeli, "Brüksel'de, PKK'lılar sözde taziye çadırı kurarken hiç rahatsız olmayanların, yine bu terör örgütüyle akraba olan cinayet örgütlerinin kendilerine dokunması karşısında isyan etmeleri inandırıcı değildir. Terör her yerde terördür. Terörün dini, milliyeti, yöresi ve ülkesi yoktur. Terörist eylemler utanç verici, aşağıların da aşağısı bir saldırganlık örneğidir. İnsanın hayat ve varlık haklarına yönelik eylemler bir katliamdır, insanlık suçu ve ayıbıdır. Hiçbir gerekçe ve hedef, sivil ve masum insanların hunharca öldürülmesini haklı ve meşru kılamayacaktır." diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) partisinin grup toplantısında konuştu.

Dünya üzerinde terörden yalıtılmış bölge, terörden bağımsız alan, terörle tanışmamış bir ülkenin hemen hemen kalmadığını belirten Devlet Bahçeli, "Barbarlık her yerde, her zeminde, her coğrafyada sivrilmektedir. Asimetrik tehditler güvenlik duvarlarını yıkmakta, huzur beklentilerini boşa çıkarmaktadır." dedi.

Terör örgütleri arasında ayrım yapmanın, 'seninkisi iyi, benimkisi kötü' tasnifine gitmenin yaşanan buhranlı süreci azdırıp, alevlendirdiğini ifade eden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Terörün siyasi bir araç olarak kullanımı, teröristin hak arayan özgürlük savaşçısı olarak takdim ve servisi ters tepmekle kalmamış, böylesi bir ilkelliğe ortak olan ülkeleri de vurmuştur. Cizre'de kurşun sıkan katiller düne kadar Paris'te ağırlanmıştır. Sur'da hendek kazıp bomba döşeyen alçaklar geçmişte Berlin'de pışpışlanmış, Londra'da kucaklanmış, Brüksel'de ödüllendirilmiştir. Nusaybin'de, İdil'de, Yüksekova'da, Silopi'de varlığımıza ve birliğimize kast eden fitne yuvaları Moskova'da ilgi görmüş, Washington'da övülmüştür. Terör örgütleri küresel bölünme projelerinin icrası amacıyla kiralanmış, silahlandırılmış, kışkırtılmıştır. Bu kapsama giren her ülke yasak ilişki ağlarından pişmanlık duyacak dürüstlük ve özgüveni gösterebilmelidir. Bu sağlanmadan terörizmin önünü almak, terör örgütlerine ortak cephe açmak nafile bir çaba olacaktır. Yaşanabilir bir dünya istiyorsak, insan hak ve hürriyetlerine şartsız bağlıysak elbette terörizme karşı aynı dozda tepki gösterebilmeli, karşı koyabilmeliyiz. Aksi halde insanlık teröre yenilecek ve tüm insani kazanımlar aşama aşama silinip gidebilecektir."

Terörden bağımsız hiçbir ülke, hiçbir coğrafya kalmadığını anlatan MHP lideri, "Öldürmeyi, yok etmeyi, katliam yapmayı meslek edinmiş canavarlar; kimi zaman New York ve Boston'da, kimi zaman Paris ve Madrid'de, kimi zaman da Tokyo ve Londra'da ortaya çıkmaktadır. Bu beşeriyet defoları, bu insan müsveddeleri şeytani planların, kaos projelerinin tetikçisi ve piyonları olarak arka arkaya cinayet işlemektedir. Brüksel'de patlayan bombalara tepki gösterip, Ankara ve İstanbul'daki caniliklere suskun kalmak; Paris'teki terör saldırılarına karşı kıyameti kopartıp Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Suruç, Şam, Bağdat ve daha nice şehirlerdeki faciaları görmezden gelmek affedilmez bir çifte standarttır. Hans için ağlayanlar, John için üzülenler; sıra Ahmet'e, Mehmet'e, Muhammed'e gelince tam bir çelişki yumağına dönüşmektedir. Maalesef Batı bu kayıtsızlığın içine çoktan yuvarlanmıştır." diye konuştu.

Belçika Başbakan'ının Brüksel'deki saldırılardan sonra 'korktuğumuz başımıza geldi' dediğini anlatan Devlet Bahçeli, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Ülkemize örnek olacak şekilde istifa eden bakanlarını görevde tutmaya da devam etmektedir. Bu korkulan her gün Türk ve Müslüman coğrafyasında olurken, batılı ülkelerin devlet veya hükümet başkanları, bileniniz varsa söylesin, ne yapıyorlar, ne söylüyorlardı? Bunların mantığına göre, ölen Müslümansa kaygılanmak anlamsızdır. Hele ki öldürülen Türk ise sızlanmak gereksiz ve zaman kaybıdır. Nasılsa amaçlanan budur. Fakat terör bumerang gibi dönüp sahibini vurduğu zaman batı ayağa kalkmaktadır. Brüksel'de, PKK'lılar sözde taziye çadırı kurarken hiç rahatsız olmayanların, yine bu terör örgütüyle akraba olan cinayet örgütlerinin kendilerine dokunması karşısında isyan etmeleri inandırıcı değildir. Terör her yerde terördür. Terörün dini, milliyeti, yöresi ve ülkesi yoktur. Terörist eylemler utanç verici, aşağıların da aşağısı bir saldırganlık örneğidir. İnsanın hayat ve varlık haklarına yönelik eylemler bir katliamdır, insanlık suçu ve ayıbıdır. Hiçbir gerekçe ve hedef, sivil ve masum insanların hunharca öldürülmesini haklı ve meşru kılamayacaktır." CİHAN
<< Önceki Haber Bahçeli: Terör bumerang gibi sahibini vurduğu zaman batı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER