Bahçeli: Yolsuzluğa bulaşan bir iktidar tehdit değil midir


Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yolsuzluğa bulaşan bir iktidar tehdit değil midir? Hainlerde düşüp kalkan, Türkiye'nin güvenliğini felç eden bir iktidar tehdit görülmeyecek midir? Tehdit varsa PKK'dır, tehdit varsa Erdoğan'dır, AKP'dir. Tehdit varsa 12 yıl AKP ile kol kola girip kumpasa ortak olanlardır. Tehdidi başka yerde aramaya gerek yoktur. Tehdidin piri Beştepe Hanedanlığıdır."

Devlet Bahçeli, partisince Kastamonu Kuzeykent Miting Alanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

'ERDOĞAN, HÜKÜMETİ ANINDA 5 PULA SATMIŞ, KENDİSİNİ KURTARMAYA ÇABALAMIŞTIR'

İktidar partisi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yüklenen Bahçeli, "AKP ile PKK sarmaş dolaş dolaşıyor. AKP Türkiye'ye kan kusturan Türk milletinin kanını döken, vahşi terör örgütüyle yanak yanağadır. Geçtiğimiz 28 Şubat günü Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde AKP'li bakanlar ile PKK'nın siyasi uzantılarının açıkladığı 10 maddelik bölünme manifestosu ile ihanet resmiyet kazanmıştır. Ortak açıklamayla AKP ile PKK eşitlenmiştir. İmralı canisinin dikta ettiği bu 10 madde Türkiye'nin bölünmesinin kirli ve kanlı yol haritasıdır. Bu 10 madde PKK'nın bölücü taleplerinin yuvarlak ve örtülü ifadelerle şifrelenmiş halidir. Erdoğan sonradan çark etmiş ve Dolmabahçe'deki karanlık sahneleri yanlış bulduğunu itiraf etmek zorunda kalmıştır. Aslında Erdoğan, hükümeti anında 5 pula satmış, Davutoğlu'nu kapıda bırakmış, kendisini kurtarmaya çabalamıştır. Ancak yıllarca PKK ile pazarlık yapan kendisidir. PKK'ya kucak açan ve şereften sınıfta kalan kendisidir. Dolmabahçe'deki rezaleti hazırlayan İmralı canisiyle birlikte bizatihi şahsıdır. İmralı ihanet müzakereleri Dolmabahçe'de ilan edilen hain esaslara göre yürütülecektir. 7 Haziran seçimlerinden sonra AKP ile PKK'nın ortaklaşa hazırlayacağı yeni anayasanın omurgasını ve çatısını burada açıklanan hususlar oluşturacaktır. AKP ile PKK kurguladıkları yeni demokratik cumhuriyeti bu temeller üzerine bina etmek için kolları sıvamıştır. Yeni vatan, millet ve yeni kimlik tanımını teröristbaşı dikte ettirmiştir. PKK'ya özerklik, teröristlere af ve bebek katiline serbest kalarak siyaset yolunun açılması, bu süreçte sonuçlandırılacak ve yeni anayasayla tescil edilmesinin zemini oluşturulacaktır."

'PKK SİLAH BIRAKMADIĞI GİBİ SİLAHTAN DA VAZGEÇMEMİŞTİR'

"AKP hükümeti Türkiye'nin bölünmesi için PKK ile resmi söz kesmiştir." diyen Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "Şimdi Erdoğan, sandığı görünce birden bire değişmiştir. 7 Haziran'a kadar HDP ve PKK ile sanal gerilim oluşturmuştur. Biliniz ki Erdoğan yeni bir yalan rüzgarı estirmektedir. Biliniz ki Erdoğan, Zerdüşt dedikleriyle birlikte milletimize yeni bir tuzak kurmaktadır. 'PKK silah bırakacak, terör bitecek' diyorlardı. Huzur gelecek, silahlar susacak, teröristler sınır dışına çıkacaktı. PKK silah bırakmadığı gibi silahtan da vazgeçmemiştir. İmralı müzakereleri silah tehdidi altında sürmektedir. Terör örgütü sadece AKP'den istediklerini alıncaya kadar eylem yapmayacağını söylemektedir. Bunun ön şartı da Türk ordusunun PKK teröristlerine karşı silahlı mücadeleden vazgeçmesidir. Tahkim edilmiş çatışmasızlıktan kast edilen karşılıklı ateşkestir. AKP hükümeti PKK'nın bu dayatmasını da alçakça kabul etmiştir. Erdoğan, bu kepazeliğe onay vermiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri, silahlı PKK teröristlerini görmezden gelecek ve kışlalarına çekilerek bekleyecektir. Bunun anlamı ve sonucu açıktır. Terör örgütü ve Türk Silahlı Kuvvetleri eşitlenmiştir. Türk ordusunun komutanlarının bunu nasıl içlerine sindirdikleri meçhulümüzdür."

'TEHDİDİN PİRİ BEŞTEPE HANEDANLIĞIDIR'

İktidar ve Erdoğan'ın yeni tehdit unsurları aramakla uğraştığını söyleyen Bahçeli, "Kırmızı kitap hazırlamakla ve yeni tehdit unsurları tespit etmekle uğraşan Erdoğan ve AKP, bölücü terörü bir kenara bırakmış, paralel dediği yapıya kafasını takmışlardı. TC, Erdoğan'a göre tehdit listesi tanzim etmektedir. Erdoğan'ın kızdığı düşman olduğu kim varsa kırmızı kitaba girmeye adaydır. 29 Nisan'da ki MGK toplantısında iç ve dış güvenlik ortamında meydana gelen değişiklikler dikkate alınıp Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin güncellendiği açıklanmıştır. Değişen iç ve dış güvenlik ortamından kast edilen nedir? Kimler tehdit algılaması kapsamına alınmıştır. Kırmızı kitap kimin koltuğunun altındadır, kimin çıkarına göre yazılıp çizilmektedir. Yolsuzluğa bulaşan bir iktidar tehdit değil midir? Hainlerde düşüp kalkan, Türkiye'nin güvenliğini felç eden bir iktidar tehdit görülmeyecek midir? Tehdit varsa PKK'dır, tehdit varsa Erdoğan'dır AKP'dır. Tehdit varsa 12 yıl AKP ile kol kola girip kumpasa ortak olanlardır. Tehdidi başka yerde aramaya gerek yoktur. Tehdidin piri Beştepe Hanedanlığıdır. Simdi soruyorum sizlere AKP'nin PKK ile pazarlıklarını doğru buluyor musunuz?" diye sordu. CİHAN
<< Önceki Haber Bahçeli: Yolsuzluğa bulaşan bir iktidar tehdit değil midir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER