Bahçeli'den çok konuşulacak Erdoğan yorumu!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çin gezisi öncesi çözüm sürecine yönelik sarf ettiği, “Milli birliğimize kastedenlerle devam etmemiz mümkün görülmüyor.” sözlerini değerlendirdi. Bu ifadelerin ardından kamuoyunda dile getirilen, “Çözüm süreci sona erdi.” yorumlarına katılmadı.

Bahçeli'den çok konuşulacak Erdoğan yorumu!

Tokat, Sivas ve Yozgat il istişare toplantılarının ardından Ankara dönüşünde bir grup gazeteci ile sohbet toplantısı yapan Bahçeli, “Cumhurbaşkanı'nın ‘çözüm süreci bitti' sözünü inandırıcı bulmak çok doğru olmaz. Eğer bu bir süreçse, bir cümleyle bitecek hali yoktur. Çözümü ortadan kaldıran sürecin bittiğini, hangi işlemlerle oluşabileceğini de topluma açıklaması lazım. Veya hükümetle bu konuyu görüşerek Başbakan'ın bu süreci bitirdiğine dair bir gerekçeli açıklamasının olması lazım. Birkaç cümle ile ‘çözüm bitti' demek yeni bir gaflete milleti düşürmektir.” diye konuştu.

7 Haziran seçimlerinde Erdoğan istediğini alsaydı çözüm süreci sona erer miydi?” sorusuna, şu karşılığı verdi: “7 Haziran'da gerekli oyu alsalardı HDP'ye karşı bu tavrı takınırlar mıydı? Zannetmiyorum. Çözüm süreci de bitmezdi. HDP'nin 2011 yılında bu alan hakimiyeti için oluşturdukları ve gelecekte Kuzey Kürdistan olarak isimlendirecekleri yerdeki milletvekili sayısı ile 2015 yılındaki milletvekili sayısı arasındaki fark, Erdoğan'ın başkanlık sistemini engelleyen farktır. Kızgınlığı da buradadır.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, MHP ile koalisyon için temasların sürdüğüne yönelik sözlerine de tepki göstererek, “MHP çok zayıf karakterli bir parti değil. Siz birisiyle koalisyon yaparken bizimle göz kırpışmalarına rıza gösteremeyiz. Öyle şey olmaz. Görüşmelerin akıbetini göreceğiz.” dedi. AKP ile azınlık hükümetine destek vermelerinin söz konusu olmadığını dile getiren Bahçeli, “HDP'nin içinde bulunduğu bir koalisyon içinde olamadığımız gibi, mecbur da değiliz.” değerlendirmesini yaptı. “Seçim hükümetinde de mi yoksunuz o zaman?” sorusuna, “Seçim hükümetinde olmak da mecbur değil. Girmeyebilirsiniz.” görüşünü paylaştı.
<< Önceki Haber Bahçeli'den çok konuşulacak Erdoğan yorumu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER