Bahçeye bırakılan elektrik faturaları ödenmediği için abonelik iptal ediliyor


Malatya Battalgazi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Başar, kayısı üreticilerinin sulama için kullandıkları elektrik enerjisi için hazırlanan faturaları bahçeye bırakıldığını, çiftçi tarafından kış döneminde faturaların görülmemesi nedeniyle abonelik iptaline varan uygulamalar yapıldığını söyledi.

Başkan Mehmet Başar, gazetecilere yaptığı açıklamada, kayısı üreticilerinin bahçelerinde sulama için enerji ile çalışan pompalar kullandığını ifade etti. Sulama için kullanılan enerji nedeniyle hazırlanan faturaların bahçedeki bir yere iliştirildiğini söyleyen Başar, kış aylarında bahçesine gitme gereği bulmayan çiftçiler tarafından görülmediğini ve ödenemediğini anlattı. Elektrik dağıtım şirketinin ödenmeyen faturalar için önce kesme daha sonra abonelik iptaline varan uygulamalar yaptığını ileri süren Başar, şöyle devam etti: "AKSA Dağıtım Şirketi bizim elektriğimizi sağlıyor. Bu tamamen çiftçilerimizin başına bela oldu. Bunun onlarca örneği var. Mesela kendimden örnek vereyim. 1990'da 40 liraya, 8-10 hayvan satarak abonelik yaptım. Geçen sene iki fatura ödenmemiş diye o da kışın bahçenin başında değilken iki fatura yazılmış. Yazılan faturaları çiftçi görmüyor. Faturalar yazılıp panoya bırakılıyor. O dönemde zaten çiftçi şehirdeki evinde yaşıyor. 6 ay sonra bahçesine gidiyor. İki fatura ödenmemiş diye abonelik iptal ediliyor. Daha sonra borç için icra takibi başlatılıyor. Elektrik borcunun yanında avukat masrafı çıkıyor. Daha sonra abonelik yenileme iptal işlemleri yaptırılıyor. Benden bin TL yeniden para istediler abonelik için. Böyle bir zulüm dünyanın hiçbir yerinde yok. Bunu defalarca dile getirdik, siyasilerimize söyledik bir türlü çözüm bulamadık."

Bahçede kullanılan enerji için yılda iki dönemde faturalandırma yapılmasını öneren Başer, "TEDAŞ döneminde faturalar Eylül ayında falan yazılıyordu. Şimdi ise ne zaman denk gelirse o zaman yazılıyor. Bunu iki taksit halinde faturalandırsalar sıkıntı yaşanmaz" ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Bahçeye bırakılan elektrik faturaları ödenmediği için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER