Bakan Alaboyun: Seçimde enerji arz güvenliği ile ilgili sorun yok

Bakan Alaboyun: Seçimde enerji arz güvenliği ile ilgili sorun yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak genel seçimlerde enerji arz güvenliği ile ilgili sorun bulunmadığını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Acıgöl Organize Sanayi Bölgesi'nde bor madeni de kullanarak kurşun geçirmez zırh üreten ülkemizdeki tek tesis olan Boren&Bor Optik fabrikasında incelemelerde bulundu. Ardından Nevşehir Valiliği'ne geçen Bakan Ali Rıza Alaboyun, gazetecilerin seçimle alakalı sorularını cevapladı.

Seçimlerde enerji arz güvenliği ile ilgili sorun olmadığını kaydeden Alaboyun, "Yaz dönemlerinde enerji tüketimi çok fazla olduğu için kesintiler oluyor ama kışın normal rutin bakımların dışında zorunlu bir enerji kesintilerimiz yok. Enerji Bakanlığı olarak 52 bin kilometre ana iletim hatlarımız var. Ülke genelinde bir milyon 200 bin dağıtım hatlarımız bulunuyor. Çoğunun bakım ve onarımını özel firmalar gerçekleştiriyor. Buralarda zaman içerisinde arızalar veya kopmalar oluyor. Bunlara hızlı bir biçimde müdahil olmak için helikopterli ekipler oluşturduk, acil bakım diye yeni bir üniteyi devreye soktuk. Ana iletim hatlarından 400 bin voltluk bir enerji geçerken üzerinde insan canlı bir biçimde çalışabilecek. Yani bir hat kesilmeden tamir yapılacak. Özellikle Güneydoğu olmak üzere enerji kesintileri konusunda hassasiyetimiz devam ediyor. Geçmişte bazı olaylar speküle edilmiştir. Mümkün olduğu kadar spekülasyonlara minimuma indirme gayreti içerisindeyiz." şeklinde konuştu.

'DOĞALGAZA ZAMMI BİR DAHA SORMAYIN'

Doğalgaza 'zam var veya yok' şeklinde siyasi popülist söylemlerden çıkılması gerektiğini savunan Alaboyun, "Doğalgaza fiyat artırımını belirleyen piyasadır. Çünkü doğalgazı belli bir formül çerçevesinde alıyoruz. Fiyatlar üçer aylık dilimlerde belirleniyor. Petroldeki ucuzlama nedeniyle şu anda doğalgaza zam yok. Ama petrol çok yukarılara çıkarsa ileride farklı değerlendirilebilir. Basın mensupları arkadaşlarımdan ricam bir daha bakanlara 'elektrik veya doğalgaza zam' konusunu sormayın. Bırakın, piyasa belirlesin." diye konuştu.

Yaz saati uygulamasını bakanlık olarak kendilerinin planladığını kaydeden Alaboyun, "İleri saat uygulaması 25 Ekim'de devreye girmesi gerekirken seçimin güvenli bir ortamda yapılması, hem de gün saatinden yararlanmak amacıyla 8 Kasım'a kadar Başbakanımızın izni ve Bakanlar Kurulu kararıyla uzattık. Dolayısıyla dün ve bugün saatleri karıştıranlar varsa müsebbibi benim. Hepsinden özür diliyorum." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Alaboyun: Seçimde enerji arz güvenliği ile ilgili... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER