Bakan Avcı'dan velilere: Kötü nottan dolayı çocuklarınıza kızmayın

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Ocak 22 2016
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Beykoz Güzelcehisar İlkokulu'nda karne dağıttı. Bakan Avcı, velilere seslenerek karneye yansıyan kötü notlardan dolayı öğrencilere kızmamalarını ve onları korkutmamalarını istedi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Beykoz Güzelcehisar İlkokulu'nda karne dağıttı. Bakan Avcı, velilere seslenerek karneye yansıyan kötü notlardan dolayı öğrencilere kızmamalarını ve onları korkutmamalarını istedi.

Bakan Avcı'nın karne dağıtmasına İstanbul Valisi Vasip Şahin de eşlik etti. Okula gelen Bakan Avcı birinci sınıfların okuduğu 1-B sınıfında karne dağıttı ve karnelerde öğrencilerin sınıf öğretmenleri tarafından kendileriyle ilgili yazılan dörtlükleri okudu. Bakan Avcı'yı sınıfa gelişinde sınıf öğretmeni Sınıf öğretmeni Yaver Yardımcı karşıladı. Bakan Avcı kimi minik öğrenciler kucağına aldı.

Bakan Avcı öncelikle okula yeni başlamış öğrencilere emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti. Avcı "Özelikle ilk okul öğretmenlerimize, ana sınıf öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Çünkü öğretmenlik mesleğinin en zor kademesi bu kademelerdir... Yarıyıl tatilinin bütün çocuklarımıza öğrencilerimize öğretmenlerime eğitim çalışanlarımıza, velilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Bakan Avcı daha önce varılan karar üzerine bu yılki yarıyıl tatilinde öğrencilere ödev verilmeyeceğini kaydetti.
Avcı, sömestr ve yaz dönemi, tatil sürelerinde bir değişikliğin olup olmayacağıyla ilgili soruya üzerine ise, "Sömestr tatilimiz ilan ettiğimiz şekilde gibi 15 günlük bir tatilimiz var. Yaz tatilimizi de daha önce ilan ettik. Ama bazı yerlerde ola ki kar tatili ve vs. nedenlerle ilave uzatmalar yapılırsa onları yaz tatiline sarkıtacağız. Çünkü yasal olarak bizim her çocuğumuza 180 iş günü eğitim vermek zorunluluğumuz var." ifadelerini kullandı.

Velilere de seslenen Bakan Avcı, "Alileler veliler, bu karneler tamam çocuklarımızın bu sömestrdeki çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirme yapıyor. Ama bu her şeyin sonu demek değil. Dolayısıyla bazı öğrencilerimizin karnelerinde velilerimizin veya kendilerinin beklemediği notlar olabilir. Düşük bulabilirler, Kendilerini teşvik etmek amacıyla bu tür notlar verilmiş olabilir. Karamsarlığa kapılmaya gerek yok. Velilerimizin de bu tür notla

Bu haberler de ilginizi çekebilir