Öğretmen adaylarının beklediği cevap
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mayıs 23 2016
Paylaş
X Post
Yaklaşık 400 bin öğretmen adayının atama beklediği Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bir açıklama yapılmaması kafaları karıştırıyor. Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Milli Eğitim Bakanı Nabi Evcı’ya “Ağustos’ta öğretmen ataması olacak mı, adayların endişelerini gideren açıklamayı ne zaman yapacaksınız” diye sordu.
Video: Arşiv
CHP Milletvekili günlerdir yüzlerce öğretmen adayından ağustosta yapılması beklenen atamalara ilişkin mesaj aldığını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılmamış olmasının öğretmen adaylarını endişelendirdiğini belirten Dr. İrgil, “Konuyu TBMM’ye taşıdık, Milli Eğitim Bakanı’na sorduk. Önümüzdeki günlerde bir açıklamaya yapılacağını düşünüyorum” dedi.
İŞSİZ ÖĞRETMEN SAYISI ARTABİLİR
Öte yandan öğretmen adaylarının endişelerine yönelik olarak da bir açıklama yapan Dr. İrgil, “Şubat ayında atama yapılmayacağı söylenirken 30 bin yeni öğretmen göreve başladı, ağustosta da atama yapılacaktır. Her yıl en az 50 bin öğretmen ihtiyacımız var. Ama asıl sorun öğretmen ihtiyacından ziyade, eğitim fakültelerindeki kontenjan fazlalığı. İşsiz öğretmenler yetiştirileceğine ihtiyaç dahilinde öğretmen mezun edilmeli. Yoksa atama bekleyen öğretmenlerin sayısı her yıl biraz daha artacak. Dolayısıyla eğitimin her alanında olduğu gibi öğretmen yetiştirme yöntemlerinde de yeni baştan planlama ve düzenlemeler gerekli.” diye konuştu.
Kaynak: MHA
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'de Ortalık Toz Duman! Şamil Tayyar: ”Vurgun mahallindekiler bizim çocuklardı”2.Siyasette Taşlar Yerinden Oynadı: YENİ Parti Yüzde 20 Eşiğini Aştı, CHP Yüzde 2,3'e Geriledi3.Bir Maden Cinayeti Haberi de Zonguldak'tan Geldi: Ruhsatsız Ocak Göçtü 1 İşçi Öldü4.ABD-İran Savaşı Yakıt Piyasasını Vurdu: Washington ile Brüksel Arasında 'Dizel' Diplomasisi5.Euro Bölgesinin Enflasyon ile Başı Dertte!
6.ABD’den beklenen rakam açıklandı, altın fiyatları fırladı!7.Türk futbolunu sarsacak skandal yazışmalar ortaya çıktı8.Eski hakemden flaş iddia: Ligler ertelenecek9.Fransa’da öğrenci protestoları ülkeye yayıldı: 2 bin gözaltı10.Yeşil pasaport için yeni teklif: Pilot, mühendis ve mimarlar da yararlanabilir

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'de Ortalık Toz Duman! Şamil Tayyar: ”Vurgun ma...

Siyasette Taşlar Yerinden Oynadı: YENİ Parti Yüzde...

Bir Maden Cinayeti Haberi de Zonguldak'tan Geldi: ...

ABD-İran Savaşı Yakıt Piyasasını Vurdu: Washington...

Euro Bölgesinin Enflasyon ile Başı Dertte!







