Öğretmen adaylarının beklediği cevap

Yaklaşık 400 bin öğretmen adayının atama beklediği Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bir açıklama yapılmaması kafaları karıştırıyor. Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Milli Eğitim Bakanı Nabi Evcı’ya “Ağustos’ta öğretmen ataması olacak mı, adayların endişelerini gideren açıklamayı ne zaman yapacaksınız” diye sordu.

Bakan Avcı’ya öğretmen sorusu. Ağustos’ta atama yapılacak mı?

Video: Arşiv

CHP Milletvekili günlerdir yüzlerce öğretmen adayından ağustosta yapılması beklenen atamalara ilişkin mesaj aldığını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılmamış olmasının öğretmen adaylarını endişelendirdiğini belirten Dr. İrgil, “Konuyu TBMM’ye taşıdık, Milli Eğitim Bakanı’na sorduk. Önümüzdeki günlerde bir açıklamaya yapılacağını düşünüyorum” dedi.

İŞSİZ ÖĞRETMEN SAYISI ARTABİLİR

Öte yandan öğretmen adaylarının endişelerine yönelik olarak da bir açıklama yapan Dr. İrgil, “Şubat ayında atama yapılmayacağı söylenirken 30 bin yeni öğretmen göreve başladı, ağustosta da atama yapılacaktır. Her yıl en az 50 bin öğretmen ihtiyacımız var. Ama asıl sorun öğretmen ihtiyacından ziyade, eğitim fakültelerindeki kontenjan fazlalığı. İşsiz öğretmenler yetiştirileceğine ihtiyaç dahilinde öğretmen mezun edilmeli. Yoksa atama bekleyen öğretmenlerin sayısı her yıl biraz daha artacak. Dolayısıyla eğitimin her alanında olduğu gibi öğretmen yetiştirme yöntemlerinde de yeni baştan planlama ve düzenlemeler gerekli.” diye konuştu.

Kaynak: MHA
<< Önceki Haber Öğretmen adaylarının beklediği cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER