Bakan Bozkır: Otizmden etkilenen 2 milyondan fazla vatandaşımız var


Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Otizm farklı araştırmalara göre değişmekle birlikte dünyada ortalama 100-150 çocukta bir görülüyor. Ülkemizde de 500-600 bin kadar otizmli evladımız olduğu tahmin ediliyor. Otizmli bireylerin ebeveynleri, kardeşleri, yakın akrabaları ve çevresi de hesaba katıldığı zaman ülkemizin her yanına yayılmış durumda otizmden etkilenen 2 milyondan fazla vatandaşımız olduğunu söyleyebiliriz. " dedi.

Bakan Bozkır, Eyüp Kültür Merkezi'nde, '2 Nisan Otizm Farkındalık Günü' programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Bozkır, "Engellilerimiz yardım istemiyor. Onlar toplumun bir parçası olmak istiyor. Hak, adalet ve fırsat eşitliği temelli bir bakış açısı istiyorlar. Bizlerde bu anlayışa uygun olarak millet için milletle, engelliler için engellilerle hareket ediyoruz. Sağlık, eğitim, istihdam ve ulaşılabilirlik anlamda engellilere pozitif ayrımcılık sağlanması için çalışıyoruz. Yapılanlar engellilere yönelik bir lütuf bir imtiyaz değildir. Tam aksine onların en tabii hakkıdır." şeklinde konuştu.

'Otizm farklı araştırmalara göre değişmekle birlikte dünyada ortalama 100-150 çocukta bir görülüyor. Ülkemizde de 500-600 bin kadar otizmli evladımız olduğu tahmin ediliyor.' diyen Bakan Bozkır şu ifadeleri kullandı: "Otizmli bireylerin ebeveynleri kardeşleri yakın akrabaları ve çevresi de hesaba katıldığı zaman ülkemizin her yanına yayılmış durumda otizmden etkilenen 2 milyondan fazla vatandaşımız olduğunu söyleyebiliriz. Bugün otizmi tamamen ortadan kaldıracak bir ilaç ve tedavi maalesef yok. Ancak otizmle mücadele etmek için farklı aşamalarda ve düzeylerde yapılabilecek bir çok şey olduğunu biliyoruz. Örneğin; erken teşhis ve mücadele ile ve bunlara erken müdahale ile kişinin birçok probleminde azalma ve topluma uyumunda kayda değer artış sağlanabildiği bilinmektedir. O halde otizm her şeyden önce farkedilmesi gereken bir durumdur."

Konuşmaların ardından otizmli çocuklar hazırladıkları mini konseri izleyicilerin beğenisine sundu. CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Bozkır: Otizmden etkilenen 2 milyondan fazla vatandaşımız... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER