Bakan Çavuşoğlu'ndan Afganistan açıklaması
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Eylül 14 2021
Bakan Çavuşoğlu, Afganistan halkının insani yardıma ihtiyaç duyduğunu söyledi.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen konferansta konuştu. Afgan halkının neredeyse yarısının acil insani yardıma ihtiyaç duyduğunu hatırlattı.
"Türkiye, 1920'lerden beri kız çocuklarının eğitimi, kadınların güçlendirilmesi de dahil Afganistan’ın istikrar ve kalkınma çabalarına destek veriyor. Bugün de Türk Kızılay aracılığıyla insani yardımlara devam ediyoruz."
Çavuşoğlu, Afganistan'daki insani kriz ve güvenlik sorununun doğrudan küresel etkileri olacağı uyarısında bulundu. Bu yüzden birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.
Mevlüt Çavuşoğlu, Kabil'deki Hamid Karzai Havalimanı'nın faaliyete geçmesinin yardım çalışmaları için hayati önemde olduğuna dikkat çekti. "6 yıldır yaptığımız gibi, bu konuda tecrübemizi ve uzmanlığımızı Katar'la birlikte sunmaya hazırız" dedi.
Dışişleri Bakanı'nın gündeminde Taliban'ın kurduğu geçici hükümet de vardı. Çavuşoğlu, "Taliban, bunun bir geçiş hükümeti olduğunu belirtti. Toplumun tüm kesimlerini temsil eden gerçekten kapsayıcı bir yapı kurulmasını umuyoruz" dedi.
ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI
Cenevre'de bakanlar düzeyinde toplanan Birleşmiş Milletler konferansında hedef, insani yardımların devam edebilmesi için gerekli olan 606 milyon dolarlık fonun toplanması.
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Afganistan'da yoksulluğun giderek arttığı ve bu ay sonunda birçok kişinin yiyeceksiz kalabileceği uyarısında bulundu. Uluslararası topluma yardım çağrısı yaptı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Yandaş gazeteciden Hadise'ye 'İran' ayarı4.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı5.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu
6.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var7.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor8.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!9.Commerzbank’tan 3 aylık dolar tahmini10.İşte İzmir’deki IŞİD saldırısına istenen cezalar! 3 polis şehit olmuştu

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







