Bakan Çelik'ten KDV açıklaması


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, meyve-sebze ve kırmızı etin perakende satışta yüzde 8 olan KDV oranını yüzde 1'e indirileceğine dair yönünde çıkan haberlere ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Çelik, "Ne Bakanlar Kurulu'nda ne şahsım ne de Maliye Bakanımızla bu konuyla ilgili bir görüşmem olmadı. Onun için bu önemli bir konudur. Bununla ilgili böyle bir müjdeci yaklaşımı doğru bulmuyorum." dedi.

Bakan Faruk Çelik, Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği'nin (ASÜD) 4.Olağan Genel Kurul toplantısına katıldı. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Çelik, meyve-sebze ve kırmızı etin perakende satışta yüzde 8 olan KDV oranını yüzde 1'e indirileceği yönünde çıkan haberlerin sorulması üzerine şu cevabı verdi:

"Üreticiler açısından bu soru önemli ama biz ne Bakanlar Kurulu'nda ne şahsım ne de Maliye Bakanımızla bu konuyla ilgili bir görüşmem olmadı. Onun için bu önemli bir konudur. Bununla ilgili böyle bir müjdeci yaklaşımı doğru bulmuyorum. Görüşme yaptıktan sonra bir şey söylemek doğru şu anda bununla ilgili bir değerlendirmemiz olmuş değil."

"BİZ KURALLARIN HAKİM OLMASINI İSTİYORUZ"

Süt fiyatlarındaki son durum hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bakan Çelik, şöyle konuştu:

"Biz kuralların hakim olmasını istiyoruz. Sütün fiyatı 1 lira 15 kuruş olarak belirlenmişse buna sadık kalmak gerekiyor anlamında bir değerlendirme yaptık. Tabi bir anda 80-90 kuruşlara aracılar vasıtasıyla belli bölgelerde sütün düştüğünü görünce ister istemez o verilen sözler çerçevesinde bir değerlendirme yapma durumu oldu. Ayrıca bir şey söylemek önemli değil gereğini yapmak gerekiyor. Bu konuda biz sanayicilerimize üreticilerimize destek verdik. Bunun yanında da Et ve Süt Kurumu' da devreye girdi. Ama gördük ki şu an itibariyle biz 9 bin ton beklerken 900 ton geldi. Dolayısıyla sektör üreticiler sanayiciler buradaki fazla süt dediğimiz sütle ilgili gerekli alımlar yapılınca biraz rahatlama olduğunu söyleyebilirim. Zaten öteden beri birkaç aylık dönem içerisinde bazı sıkıntıların yaşanabileceğini tüm sektör temsilcileri söylemişlerdi, biz de ifade etmiştik. Bu süreci aşmak için şu anda el birliği içerisindeyiz. İnşallah üreticilerimiz açısından sütümüzün ve hayvancılığımızın geleceği açısından güzel şeyler olacak inancındayım. Sütün varlığının artması hayvan varlığımızın gelişmesine katkı sağlar. Ama bugün süt aldınız şeklinde bir yaklaşım değil de eğer piyasada süte talep oluşuyorsa süt arzı devam ediyorsa hayvan varlığı da gelişiyor demektir. O açıdan önemli o gelişiyor inşallah."
CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Çelik'ten KDV açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER