Bakan Eroğlu: Afrika'da 9 milyon kişiye sağlıklı içme suyu temin edildi

Bakan Eroğlu: Afrika'da 9 milyon kişiye sağlıklı içme suyu temin edildi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin Afrika'da 9 milyon kişiye sağlıklı ve temiz içme suyu sağladığını açıkladı.

Bakan Eroğlu, Afrika'da su sıkıntısının ciddi boyutlarda olduğuna işaret ederek, bölgede Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğindeki çalışmaların 2005 yılında başladığını kaydetti. Afrika'da DSİ tarafından açılan 458 su kuyusundan Etiyopya, Nijer, Burkina Faso, Mali, Sudan, Somali/ Somaliland, Moritanya, Cibuti'de toplam 1 milyon 700 bin kişiye sağlıklı içme suyu temin ettiklerini vurgulayan Bakan Eroğlu, DSİ- TİKA ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde Afrika'nın çeşitli ülkelerinde zor şartlarda yaşayan insanlar için 2 bin 600 adet kuyu açılarak yaklaşık 9 milyon kişiye sağlıklı ve temiz içme suyu sağlandığını anlattı

DSİ Genel Müdürlüğü'nün Afrika kıtasında; Etiyopya, Sudan, Cibuti, Nijer, Mali, Burkina Faso, Moritanya, Somali ve Somaliland'da yürüttüğü ilk etap çalışmaların tamamlandığını kaydeden Bakan Eroğlu, "Moritanya ve Mali'de de insanları sağlıklı ve temiz suyla buluşturmak için ikinci etap çalışmaların yapılması planlanıyor. Baraj Projesi kapsamında, DSİ tarafından Etiyopya'da Hamerosam Göleti'nin ön inceleme raporu ve Dachau Barajı'nın uygulama projesi hazırlandı. Somali Somaliland Bölgesi'nde su azlığı probleminin çözümü için de çalışan DSİ uzman heyeti, 3 adet yeni depolama, 2 adet de eski depolama tesisi ile ilgili keşif ve raporları da TİKA'ya ulaştı" dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Eroğlu: Afrika'da 9 milyon kişiye sağlıklı içme... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER