Bakan Eroğlu Artvin'de protesto edildi

Artvin'de şiddetli yağışın yol açtığı sel ve heyelan nedeniyle sekiz kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Hopa'ya giden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Hopa Kaymakamlığı'na girerken protesto edildi

Bakan Eroğlu Artvin'de protesto edildi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hopa Kaymakamlığı'na girerken bir grup tarafından protesto edildi.

Vatandaşlardan biri, Eroğlu'nun çevik kuvvet ekipleri eşliğinde gelmesine tepki göstererek: “İki tane bakan geliyor, vali geliyor, ne yapıyorlar ya? Bu kadar çevik kuvvet yığılıyor, bu çevik kuvvetler yığılacağına bu memlekete arama kurtarma ekibi yığılsaydı bu kadar ölüm olmazdı. Yaptınız, kentleşmeyi bozdunuz, etrafı ıslah ettiniz, dereleri kuruttunuz, şimdi geldiniz 10 tane ölümün sorumlusunu... Sonra gidip orada yıkılan şeylerin başında poz vererek, ‘Biz kurtardık’... Bravo! Bu kadar çevik kuvvet değil arama kurtarma ekibi yığılsaydı... Ondan sonra kurtardık...” diye konuştu.

          
Bakan Eroğlu, Hopa Kaymakamlığı'ndan ayrıldığı esnada başka bir vatandaş, "Sel felaket değil, doğal olaydır. Karadeniz sahil yoluyla, barajlarla bu ülkeyi mahvettiniz. Dereleri sattınız, ıslah ettiniz. HES'ler sellere neden olmayacak dediniz. Sellere yol açtı. Karadeniz'in yoluna barikat kurdunuz. Suyujn akacak yeri kalmadı. 10 tane canımız gitti. Yapmayın bunu insanlara. Buraya arama kurtarma ekipleri gelsin." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

          

<< Önceki Haber Bakan Eroğlu Artvin'de protesto edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER