Bakan Gürcan: 352 huzurevinde 22 bin 511 yaşlımız hizmet almaktadır


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşe Gürcan, 129'u bakanlığa bağlı toplam 352 huzurevinde 22 bin 511 yaşlının hizmet aldığını söyledi.

Yaşlılık Konseyi Derneği'nin (TÜRYAK) Dünya Yaşlılar Günü kapsamında organize ettiği her yıl 60 yaş üstü, meslek hayatında başarılı, sosyal faaliyetlerde öncü ve lider olan; hayata bağlılığını ve yaşam sevincini sürdüren, toplumun takdir ve sevgisini kazanan vatandaşlardan seçilen 'örnek kıdemli 51 vatandaş' bu yıl büyükşehir belediyeleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından seçildi. Programa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşe Gürcan, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşe Gürcan yaşlılara çok şey borçlu olduklarını ve onların tecrübelerinden faydalanmaya devam edileceğini söyledi. Gürcan, bu bağlamda yaşlılara yarın kaygısı gütmeden yaşayabilecekleri bir hayatı sunmanın en önemli görev olduğunu kaydetti.

Türkiye'de 65 yaş ve üstü 6 milyon 192 bin 962 kişi yaşadığını aktaran Bakan Gürcan, "2023 yılında yaşlı nüfus 8.6 milyona, 2050 yılında ise 19,5 milyona ulaşması beklenmektedir. Yani bugün yaşlı nüfusumuzun tüm nüfusa oranı yüzde 8 iken bu oran 2023'te yüzde 10'a, 2050'de ise yüzde 20,8'e yükselecektir. Bu demektir ki, yapacak işimiz var. Çünkü yaşlılarımızı asla biz yük olarak görmüyoruz. Ancak onların sorunlarıyla ilgilenmezsek yaşlılık ülkemi için hayli bir soruna dönüşebilecektir." diye konuştu.

Bakan Gürcan, konuşmasına şöyle devam etti: "Değişen hayat şartları ve buna bağlı gelişen iş ve yaşam şekli evde bakımla birlikte huzur evlerini de ihtiyaç haline getirmiştir. Bakanlık olarak hem çocuklarımızın hem de büyüklerimizin hayatlarını ev ortamlarına sürdürmeleri temel politikamızdır. Yaşlıların bireysel ihtiyaçlarını dikkate alarak öncelikle evlerinde ve ailelerin yanında destekliyoruz. Bunun yeterli olmadığı durumlarda ise gündüzlü bakım ve yatılı bakım hizmetlerinden yararlanmalarını sağlıyoruz. Huzur evlerimiz de bu çerçevede hizmet vermektedir. 129'u bakanlığımıza bağlı toplam 352 huzur evi sayımız vardır. Bu huzur evlerinde 22 bin 511 yaşlımız hizmet almaktadır."

Konuşmaların ardından örnek kıdemli vatandaşlara ödülleri verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Gürcan: 352 huzurevinde 22 bin 511 yaşlımız hizmet... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER