Bakan ihmal görmemiş!

6 işçinin yaşamını yitirdiği 10 işçinin ise hâlâ kurtarılmayı beklediği Siirt Şirvan'daki maden faciası için CHP heyetinden korkunç iddialar geldi. CHP raporunda "madende 80 santimetre büyüklüğünde çatlaklar olduğu, bu çatlakların tehlike arz ettiğinin işyeri yetkililerine bildirildiğini" vurgulandı. Bugün bölgeye giden Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise "ben ihmal görmedim" dedi.

İşçilerin kamerasından Siirt'teki maden faciası

Şirvan Maden faciasında vahim iddialar

Siirt’in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ndeki özel bir firmaya ait bakır madeninde 17 Kasım akşamı göçük meydana geldi. 16 işçi enkaz altında kaldı. Bu işçilerden şu ana kadar 6’sının cesedine ulaşıldı. 10 işçiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

CHP’li milletvekilleri, Siirt, Şirvan maden ocağında meydana gelen göçük sonrası hazırladığı raporun ardından, konuyla ilgili Meclis’e araştırma önergesi sundu. Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinin Meclis’e sunduğu önergede,”Madenciler ve göçük altında kalan işçilerin aileleri, göçüğün olduğu bölgede heyelan öncesi 80 cm büyüklüğünde çatlaklar olduğunu, bu çatlakların tehlike arz ettiğinin işyeri yetkililerine bildirildiğini, ancak bir önlem alınmadığını ve bu kazanın meydana geldiğini belirtmişlerdir. Ayrıca yetkililerin ifadelerine göre, geçtiğimiz hafta bölgede aşırı yağışlar olmuştur. Yine bir gün önce de bölgede yağış meydana gelmiştir. Kazanın meydana geldiği gün, heyelanın olduğu alanda patlayıcı kullanılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

BAKAN AKDAĞ: BEN BİR İHMAL GÖRMEDİM

Bakan Akdağ, burada oluşturulan kiriz masasında AFAT ve UMKE yetkililerinden bilgi aldı.

Herhangi bir ihmalin olup olmadığı sorusuna Bakan Akdağ, şu yanıtı verdi: Burada arama kurtarma çalışmaları büyük bir titizlik ve uzmanlıkla arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Aileler ile geniş bir görüşme yaptık, onların düşüncelerini aldık. Onların da kendilerine göre bazı düşünceleri var; ‘Kurtarma çalışmaları nasıl yapılsın’ diye görüşlerini bildirdiler. Takdir edersiniz ki bu işler uzmanlar tarafından büyük bir titizlilik ile yapılıyor. Olay mahalinde çok sayıda iş makineleri var. Göçük altında kalan kardeşlerimize en kısa zamanda ulaşmaya gayret edilirken, öte yandan da bu çalışmaları yapan iş makinası çalışanlarına, Allah korusun zarar vermeden yapmak lazım. Büyük bir ciddiyetle mesele devam ediyor. Tabi olayın oluş biçimi, sebebi ile alakalı olarak bir taraftan idari soruşturma ve savcılık soruşturması devam ediyor. Şu anda bir bütün dikkatimizi göçük altındaki kardeşlerimize, onların ailelerine yöneltmiş durumdayız. Aileleri için de Aile Bakanlığımız ciddi bir pisiko destek sağlıyor. Bir taraftan güvenlik tedbirlerini almak gerekir, güvenlik tedbirleri sahada alınmış durumda. Sağlık Bakanlığımız ekipleri; hem ulusal medikal kurtarma ekipleri, hem de 112’den arkadaşlarımız olay yerindeler, meseleyi takip ediyoruz. 

Bu hususta benim herhangi bir şey söylemem doğru olmaz. Yani ben herhangi bir ihmal görmedim. 

Ama bu hususta, söylediğim gibi mesele uzmanların, bilir kişilerin idari ve savcılığın soruşturması ile karar verilir, açıklık getirir. Söylediğimiz gibi biz dikkatimizi göçük altına kalan kardeşlerimize çevirdik ve şu an işimiz budur.” 
<< Önceki Haber Bakan ihmal görmemiş! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER