Bakan Işık: Yerli üretim yapıp satamazsak işin kaymağını başkaları yiyecek

Bakan Işık: Yerli üretim yapıp satamazsak işin kaymağını başkaları yiyecek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, hedeflerinin; teknolojisi kendine ait olan, lisansı kendine ait olan, markası, tasarımı kendisine ait olan ürünler yaparak, bütün dünyaya katma değeri yüksek ürünler satmak olduğunu belirterek, "Üretimde bunu gerçekleştirmediğimiz sürece bu işin kaymağını başkaları yiyecek." dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Doğal Gaz Cihazları Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (DOSİDER) tarafından yeni bir AR-GE çalışması olan Mükemmeliyet Merkezi Projesi'nin mutabakat zaptı Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan ile Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Celalettin Çelik arasında bakanlık binasında imzaladı.

"TERÖRÜN AMACININ TAM KARŞISINDA BİR DURUŞ ORTAYA KOYMALI"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, DOSİDER Başkanı Ömer Cihad Vardan ile yönetim kurulu üyelerinin katıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada, Ankara Tren Garı kavşağındaki patlamaya değinerek, " Terörün kanlı yüzünü bir kez daha gördük. Terör, ülkemizi özellikle istikrarsızlaştırmak, toplumda var olan birliği, beraberliği, kardeşliği yok etmek amacıyla sahaya çıkıyor. Ama inşallah ne kardeşliğimize zarar verebilecekler ne de ülkemizin birliğini bütünlüğüne, istikrarına zarar verecekler." dedi. "Bütün bu felaketler insanlarımızın birbirine daha sarılmasına sebep olmalı." diyen Işık, terörün amacına hizmet edecek hiçbir eylem, söylem ve davranışta bulunmamak gerektiğini söyledi. Bakan Işık,"Her bir adımımız, ağzımızdan çıkacak her bir kelime terörün amacına hizmet etmeninin yanında terörün amacının tam karşısına bir duruşu ortaya koymalı." diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE GAZLI CİHAZLAR ÜRETEN SANAYİCİLER ÇOK DUYARLI"

Türkiye'de gazlı cihazlar üreten sanayicilerin çok duyarlı olduğunu ve Mükemmeliyet Merkezi Projesi için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Bakan Işık, "Gaz yakan cihazlar konusunda Türkiye'nin birikim ve tecrübelerinin bir araya getirileceği Mükemmeliyet Merkezi için hem Bakanlık çalışanlarımız hem de DOSİDER üyeleri büyük çaba harcadılar. Hedefimiz teknolojisi kendine ait olan, lisansı kendine ait olan, markası, tasarımı kendisine ait olan ürünler yaparak bütün dünyaya katma değeri yüksek ürünler olarak satmak. Üretimde bunu gerçekleştirmediğimiz sürece bu işin kaymağını başkaları yiyecek. " dedi.

"YAKLAŞIK 4 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPIYORUZ"

DOSİDER Başkanı Ömer Cihad Vardan da konuşmasında "İklimlendirme çatısı altında yaklaşık 4 milyar dolar ihracat yapıyoruz. 4 milyar dolarlık ihracat kalemi içinde kombi, kazan, radyatör, radyant ısıtma sistemleri ve daha birçok ekipman bulunuyor. Bugün bahse konu ekipmanlar içinde yaklaşık 2 milyona yakın bir kombi, 20-30 milyon metrekareye varan panel radyatör üretimi ve önemli sayıda kazan imalatından bahsediyoruz." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Işık: Yerli üretim yapıp satamazsak işin kaymağını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER