Bakan İslam: Engellilerin aylıklarının kesilmesi gibi bir planımız yok

Bakan İslam: Engellilerin aylıklarının kesilmesi gibi bir planımız yok

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, basında çıkan 'engellilerin aylıklarının kesileceği' yönündeki haberlerin asılsız olduğunu söyledi. İslam, "Böyle bir planımız yok. Böyle bir şey aklımızın ucundan bile geçmedi. Başkalarının böyle bir planı varsa onlar da hiçbir zaman iktidar olamayacaklar ve bunu gerçekleştiremeyecekler." dedi.

Marriot Otel'de düzenlenen 'Ailemle Huzurluyum 81 İl 81 Aile Buluşması' programına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve davetliler katıldı. Programda konuşan Bakan İslam, hem yaşlılar için hem engelliler için hem de çocuklar için en iyi ortamın aile ortamı olduğunu kaydederek, şu ifadeleri kullandı: "Onun için de çocuklarımızın engellilerimizin mümkün olduğu kadar çok aileleriyle birlikte yaşamalarını arzu ediyoruz, sosyal politikalarımızı buna göre dizayn ediyoruz. Öncelikle aile yanı diyoruz. Aile yanında yaşlı ve engellilere bakabilmek kendi sosyal çevrelerinde onlarla birlikte yaşlanma imkanı sağlayabilmek için işte bu evde bakım imkanlarını oluşturduk. Şu anda son rakam 460 bin kusur engellimizi yaşlımıza ailemizin yanında bakabilmek için maddeten destekliyoruz."

80 bin çocuğun ailesinin yanında bakılması için desteklendiğini vurgulayan İslam, şu açıklamalarda bulundu: "Çocuklarımızın ailesi bakamıyorsa veya vefat etmişse ya da başka bir problem varsa kendi bakım kuruluşlarımıza almadan önce koruyucu ailede acaba evde ortamında yaşatabilir miyiz diye çaba sarf ediyoruz. O da olmazsa bakım kuruluşlarımızı ev ortamına dönüştürerek çocuklarımızı kendi uktemize aldığımızda yine sıradan aile ortamında da yaşatmaya çalışıyoruz. Engellilerimiz ve yaşlılarımız için de bu tür modeller denemeye başladık. Eğer onların kendi aileleri içinde bakamıyorsa maddi konular hariç, kendi gücü yetmiyorsa ancak o zaman kendi kurumlarımıza alıyoruz."

"Engelliler için verilen hizmetlerde son 2 aydır basında sıklıkla yer alan bir konudan söz etmeyi arzu ediyorum." diyen İslam, 'Engelli aylıkları kesilecek, engelli bakım aylıkları kesilecek hazırlanıyorlar 1 milyon kişinin maaşını kesecekler.' diye konuların basında yer aldığını hatırlattı. İslam, basında yer alan konulara şu şekilde cevap verdi: "Böyle bir planımız yok. Böyle bir tasavvurumuz yok, böyle bir hayalimiz yok. Böyle bir şey aklımızın ucundan bile geçmedi. Başkalarının böyle bir planı varsa onlar da hiçbir zaman iktidar olamayacaklar ve bunu gerçekleştiremeyecekler."

Konuşma sonrasında 81 ilden gelen davetlilere hediyeler takdim edildi. Bakan Ayşenur İslam, 81 ilden gelen davetlilere onur ödülü ve çiçek verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Bakan İslam: Engellilerin aylıklarının kesilmesi gibi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER