Bakan Kaya Yıldırım'ın o sözlerine rağmen niçin Hollanda'ya gitti?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'da Türk vatandaşlarıyla buluşarak referandum çalışması yapacakken sınır dışı edilmesi ve diplomatik kriz çıkması engellenemez miydi? Başbakan Yıldırım'ın A Haber'de katıldığı programda kısa süre önce yaptığı konuşma AKP'nin bile isteye kriz çıkardığını gösteriyor.

Bakan Kaya Başbakan Yıldırım'ın o sözlerine rağmen neden Hollanda'ya gitti?

ATV - A Haber canlı yayınında 6 Mart'ta soruları cevaplayan Başbakan Binali Yıldırım 14 Mart'ta Hollanda'da seçim olduğunu hatırlatıp, 14'ünden önce bir etkinlik yapılmasının çok mümkün olmayacağını söylüyor. Başbakan Yıldırım, "14'ünden önce Hollanda'da bir etkinlik yapılması mümkün gözükmüyor" ifadelerini kullanıyor.

Yıldırım şöyle diyor: 

"Hollanda'da bu ayın 14'ünde seçimler var, biraz ona yönelik olduğunu düşünüyoruz. Çünkü mevcut iktidar partisiyle o aşırı Wilders'in partisi arasında çok az fark var, onun için 14'ünden önce Hollanda'da bir etkinlik yapılması çok mümkün gözükmüyor ama 14'ünden sonra zannetmiyorum ki Hollanda böyle bir kısıtlama üzerinde dursun."

Kamuoyu şimdi 6 günde ne değiştiğini ve Başbakan Yıldırım'ın bu sözlerine rağmen bakan Kaya'nın Hollanda'ya gittiğini merak ediyor. 
<< Önceki Haber Bakan Kaya Yıldırım'ın o sözlerine rağmen niçin Hollanda'ya... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER